Pages

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτοδίδακτοι και ανίδεοι επαναστάστες


Η ανθρώπινη βλακεία είναι κυριολεκτικά ακατανίκητη.
Μπέρτολτ Μπρεχτ
Κάρτα του Αντίχριστου, με τσιπάκια που θα μας κατασκοπεύουν με γεωεντοπισμό, θα μας φακελώνουν και θα έχουν και τον αριθμό 666, κλπ. Ο σκοταδισμός σ' όλο το μεγαλείο. Πρωταγωνιστές οι ίδιοι οι συνωμοσιολόγοι και οι ίδιες παραθρησκευτικές οργανώσεις, που έκαναν τα αντιεμβολιαστικά κηρυγμάτα κατά την περίοδο της πανδημίας. Χωρίς να είμαι ειδικός (αφού ούτε και αυτοί είναι) μπορώ να χαρακτηρίσω όλα αυτά τα επιχειρήματα ως ένα κάρο βλακείες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Αρχικά θεωρώ ότι οι κάρτα του πολίτη (ταυτότητα) έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την ασφάλεια και τη χρηστικότητα. Πως το πιστεύω; Απλά με την κοινή λογική. Έχει εγχάρακτη φωτογραφία και άλλα στοιχεία, που καθιστά την πλαστογράφηση πιο δύσκολη - άρα είναι σημαντικό για την ασφάλεια της κοινωνίας μας. Είναι μια ηλεκτρονική κάρτα με ενσωματωμένα βιομετρικά στοιχεία, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα. Έχει μια αναγνώσιμη ζώνη (MRZ), η οποία χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση της ταυτότητας σε διεθνές επίπεδο, από πομπούς μικρής εμβέλειας (10 εκατοστών), που τεχνικά είναι αδύνατον να μας κατασκοπεύουν με γεωεντοπισμό. 
Ειλικρινά δεν μπορώ να διακρίνω κάποια συνωμοσία από την κυβέρνηση της Ελλάδος ή από την Ευρωπάική Ένωση (η οποία έχει συστήσει στα κράτη μέλη να εκδίδουν αυτές τις νέες ταυτότητες με αυτά τα πρότυπα ασφαλείας). Θεωρώ ότι με τις νέες ταυτότητες θα βελτιωθεί η προστασία των πολιτών από την ταυτοποίηση και θα διευκολυνθούν οι διεθνείς μετακινήσεις.

Η κοινή λογική δεν είναι και τόσο κοινή. Βολταίρος
Η πρόθεση όλων αυτών των "ψαγμένων" να αποδίδουν αβάσιμα, αρνητικά, δαιμονικά και σατανικά (εν έτει 2023) στοιχεία σε κάθε λογής προσπάθεια - όπως τωρα οι νέες ταυτότητες - ξεπαρνάει την λογική. Και μάλιστα όλοι αυτοί πιστεύουν ότι οι νέες αυτές ταυτότητες είναι μεσα στα πλαίσα της προσπάθειας μιας μυστικής ελίτ, που μέσω της παγκοσμιοποίησης συνωμοτεί, με σκοπό να κυριαρχήσει στον κόσμο. 
Πως να αντιπαραθέσεις την κοινή λογική με αυτές τις βλακείες, όταν την ίδια ώρα οι περισσότεροι από αυτούς εκτίθενται μεσω κοινωνικών δικτύων σε υπερθετικό βαθμό, τόσο, που όλοι (φίλοι και μη) γνωρίζουν το πως, το που και γιατί κάνουν ότι κάνουν στην προσωπική τους ζωή. Οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, παραγγέλνουν διαδικτυακά, κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις. Μέσω των cookies που αποδέχονται γνωρίζει όλο το διαδικτυο τα γούστα τους. Χρησιμοποιούν τα smartphone τα οποία εχουν ένα μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό (ΙΜΕΙ), με δακτυλικό αποτύπωμα και αναγνώριση προσώπου. Έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους σε ένα σωρό εφαρμογές να επεξεργάζονται τις αποθηκευμένες φωτογραφίες τους, να χρησιμοποιούν το μικρόφωνό τους και να γνωρίζουν την τοποθεσία τους (που συνήθως είναι μονίμα ενεργοποιημένη). Χρησιμοποιούν τα smartwatch που με τις εφαρμογές τους μετράνε τους καρδιακούς παλμούς, γνωρίζουν πότε ξυπνούν, πότε κοιμούνται και πότε αγχώνονται. 
Δηλαδή ΕΛΕΟΣ !!! Για ποια λογική μιλάμε !!! ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Κοινωνία και κοινωνικότητα
Η κοινωνική ζωή του ανθρώπου είναι συνηφασμένη με τη συλλογικότητα και ο στόχος κάθε νέου μέτρου είναι η οργάνωση και η προστασία αυτής της συλλογικότητας μέσα από την συνεργασία και την συμμετοχή. Άρα αυτό προϋποθέτει ένα «δομημένο πλαίσιο» για να οργανωθεί η ομαδική συμβίωση. Χρειάζονται κάποιες αρχές, κάποιες δεσμεύσεις, κάποιες ευθύνες, υποχρεώσεις, κάποια δικαιώματα και κάποια προνόμια που να αποδέχεται περίπου η μέση ανθρώπινη λογική και η μέση κοινωνική συναίνεση. 
Κάποιες διαφωνίες ή επιφυλάξεις είναι λογικές και αναμενόμενες (αφού πρακτικά είναι αδιανόητη η απόλυτη συμφωνία). Όμως με μια καθολική διαφωνία δεν είναι δυνατό να έχουμε πρόοδο της κοινωνίας μας, ούτε καν κοινωνία. Και είναι ειλικρινά λυπηρό να οπισθοδρομούμε με διαφωνίες που βασίζονται σε λάθος πληροφόρηση, ή σε παράλογες φοβίες ή σε ανούσιες και βλακώδεις επαναστατικές διαθέσεις. 
Αν θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας προς το καλύτερο, πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία. Η παιδεία είναι αυτή που θα διαμορφώσει πιο ενσυνείδητους ανθρώπους - ανθρώπους που θα έχουν πιο δομημένες προσωπικότητες με κριτική αλλά ελεύθερη σκέψη - ανθρώπους που θα διαπνέονται από ανθρωπιστικά ιδεώδη - ανθρώπους που θα μπορούν να λύνουν τα προβλήματα τους, προσωπικά και κοινωνικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου