Pages

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Κάτι να καίει

Tο κτίριο «Άκτιο» (πρώην Κοινοτική πλαζ Αγ. Τριάδας) συνολικού εμβαδού 1.741,90 τ.μ. το οποίο έχει ένα ιδιαίτερο αισθητικό και ιστορικό ενδιαφέρον, αποδομείται σιγά σιγά από την διαβρωτική μανία του αλμυρού νερού και κυρίως από την αδιαφορία των διοικούντων του Δήμου. Η απογοητευτική εικόνα είναι αντιπροσωπευτική της παρακμιακής κατάστασης που συμβαίνει σήμερα στην Αγία Τριάδα και συνολικά στον Δήμο Θερμαϊκού. Σε λίγο καιρό θα έρθει η σειρά του να γκρεμιστεί, όπως γκρεμίστηκαν και άλλα δημοτικά οικοδομήματα, επειδή δεν κατάφεραν να τα αξιοποιήσουν. Και δεν φταίει μόνο η σημερινή διοίκηση, αλλά όλες αυτές που διοίκησαν τον τόπο μας τα τελευταία 20 χρόνια. Και φυσικά δεν είναι το μοναδικό κτήριο που είναι απαξιωμένο. Οι Κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ και το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδος αποτελούν ενδεικτική εικόνα της αποτυχίας τους. Λόγια και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ. Και αυτοί οι αποτυχημένοι ετοιμάζονται να ξαναβάλουν υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές και να ζητήσουν ξανά την ψήφο μας. 
Το κτήριο «Άκτιο» αποτέλεσε ορόσημο για την Αγία Τριάδα, αφού ήταν ο κοντινός προορισμός των Θεσσαλονικέων κατά την δεκαετία 60-70, για μπάνιο και διασκέδαση. Σ' αυτό το κτήριο  γυρίστηκε η ταινία «Κάτι να καίει», και τραγούδησαν πολλοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως οι Olympians. Ο χώρος έσφυζε από ζωή και έδινε δουλειά σε συμπολίτες μας και οικονομική ευρωστία στον Δήμο.
Αυτός ο χώρος που κάποτε απολάμβανε λάμψη ανάλογη… της Μυκόνου με τα θρυλικά beach parties μέχρι πρωίας, σήμερα ρημάζει και έχει μετατραπεί σε εστία βρωμιάς και στέκι ναρκομανών, με σπασμένα παράθυρα, ετοιμόρροπα μπετά, σκουριασμένα σίδερα και πεταμένα σκουπίδια παντού.
Η κρίση δική σας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου