Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας για το οικονομικό σκάνδαλο στην Μηχανιώνα

Σήμερα 9-2-2010 σας κοινοποιούμε την επιστολή του επικεφαλής της παράταξης ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ προς τον πρωθυπουργό.
.Μηχανιώνα 8-1-2010
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Από τον Νοέμβριο του 2009 στο Δήμο Ν. Μηχανιώνας - Θεσσαλονίκης έχει ξεσπάσει ένα οικονομικό σκάνδαλο, που ακόμα μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του. Η μόνη πηγή πληροφόρησης είναι ο Δήμαρχος. Αρχικά σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας ενημέρωσε ότι ο ταμίας του Δήμου υπεξαίρεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο κυμαίνεται από 450.000 έως 550.000 ευρώ. Σήμερα μαθαίνουμε ότι το ποσό έχει ανέβει πάνω από 800.000 ευρώ, αλλά και ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε 20 ημέρες μετά την γνωστοποίηση της υπεξαίρεσης.

Κε Πρωθυπουργέ

Στην Μηχανιώνα αυτές τις μέρες υπάρχει έντονα η αίσθηση ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου και όχι αναιτιολόγητα, καθώς μόλις σήμερα (σύμφωνα με τον Δήμαρχο πάντα) ξεκίνησε ο οικονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές. Εδώ και 2 μήνες επί καθημερινής βάσης μαγειρεύονται τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου από τον Δήμαρχο, ο οποίος αρνήθηκε να τοποθετήσει εμπειρογνώμονες (οικονομολόγους), αλλά και κάποιο άτομο της αντιπολίτευσης στον έλεγχο του ταμείου.

Ο κόσμος εδώ το βιώνει αρκετά έντονα και παντού μιλούν για μια συνέχεια της διαφθοράς και των σκανδάλων, που συγκλόνισαν αλλά και συνεχίζουν να συγκλονίζουν την χώρα μας. Πιο ανησυχητική όμως είναι η αίσθηση της απάθειας από τον κρατικό μηχανισμό, που πολλές φορές δίνει την αίσθηση ότι για άλλη μια φορά, ότι θα καλύψει τους «δικούς»

Πολλές φορές διαπιστώσαμε και καταγγείλαμε την κακοδιοίκηση. της ανθρώπους. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος μας δίνει συνεχώς το δικαίωμα και υποπτευόμαστε ότι κρύβει συστηματικά πολλά στοιχεία (οικονομικά και μη). Έχουμε γεμίσει αναπάντητες αιτήσεις με αριθμούς πρωτοκόλλων, έχουμε βαρεθεί να καταγγέλλουμε χωρίς αποτέλεσμα - τις περισσότερες φορές - στην Περιφέρεια.

Το μέχρι σήμερα ποσό της υπεξαίρεσης αποτελεί τουλάχιστον το 20% της ετήσιας ρευστότητας του Δήμου και είναι πρακτικά αδύνατον να μην έχει γίνει αντιληπτό στην οικονομική και διοικητική λειτουργία του Δήμου άμεσα. Ο Δήμαρχος Μηχανιώνας δε είναι Οικονομολόγος και υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών (Εφοριακός) και έχει άριστη γνώση της ταμειακής λειτουργίας και των προβλημάτων ρευστότητας, όπως και γνώση των τρόπων και των διαδικασιών για τον εντοπισμό και τον έλεγχο τέτοιας φύσεως προβλημάτων.

Οι Έλληνες πολίτες πλέον, είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι σε θέματα οικονομικών ατασθαλιών και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος (ιδιαιτέρως δε στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας και με τις δυσμενέστατες συνέπειες για όλο τον Ελληνικό λαό).

Για όλα τα ανωτέρω και έχοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας, παρακαλώ όπως ενεργήσετε άμεσα, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι, για τη διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος.

Με τιμή

Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου