Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Απάντηση κου Στεφανίδη στις απειλές του κου Μαυρομάτη

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Περαία" τον Ιούνιο 2010 (Άρ. Φύλλου 37)
Κε Λαζαρίδη

Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την δημοσιογραφική σας ευσυνειδησία, αφού πάντα φροντίζετε να ενημερώνεστε από όλες τις πλευρές πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε. Πράγματι λοιπόν ο δήμαρχος Μηχανιώνας απείλησε ότι θα προχωρήσει σε αγωγή εναντίον μου αν δεν ανασκευάσω το σημείο εκείνο της επιστολής μου που δημοσιεύσατε στο 35ο φύλλο σας, που αφορούσε το σβήσιμο των αρχείων από τους υπολογιστές της δημοτικής επιχείρησης.

Πράγματι αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς ο δήμαρχος δεν πάτησε το πλήκτρο της διαγραφής και ενδεχομένως να μην έδωσε καν την εντολή αυτή. Πιθανόν η εντολή να δόθηκε από την διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης. Μπορεί πραγματικά όπως διαβεβαιώνει η διεύθυνση της δημοτικής Επιχείρησης να μην έχουν χαθεί τα αρχεία, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όπως και να έχει η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα. Όμως πολιτικές ευθύνες έχει η διοίκηση της Δημοτικής επιχείρησης και κυρίως ο επικεφαλής της διοίκησης του Δήμου Μηχανιώνας, δηλαδή ο δήμαρχος.

Αλήθεια πόσες φορές ακούσατε να διαγράφονται αρχεία από δημοτική επιχείρηση; Θα μπορούσε κάπου ή κάποτε αυτό να συμβεί. Αλλά αυτό έτυχε να συμβεί στον Δήμο Μηχανιώνας.

Όπως έτυχε να κλαπεί από το ταμείο του Δήμου σχεδόν 1.000.000 ευρώ.

Όπως έτυχε η Πολεοδομία να επιβάλει πρόστιμα στον Δήμο μας πάνω από 3.000.000 ευρώ.

Όπως έτυχε όλοι οι δρόμοι μας να είναι χιλιοτρυπημένοι, ακόμα και αυτοί που μόλις παραδόθηκαν.

Ο δήμαρχος δεν έχει αναλάβει ποτέ τις ευθύνες του για οτιδήποτε. Πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι και κυρίως η αντιπολίτευση. Ποιος άραγε ευθύνεται για την επιλογή – ανάθεση της προμήθειας του συγκεκριμένου software, αλλά και της ανάθεσης της τεχνικής υποστήριξης; Ποιος ευθύνεται που δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο;

Μέχρι πότε θα δίνουμε συγχωροχάρτια σε ανίκανους καρεκλοκένταυρους. Φθάνει πια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου