Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πρόωρη Ανάσταση για την ΔΗΚΕΘ


Σε πολύ δύσκολή κατάσταση έχει περιέλθει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού εξαιτίας των χρεών που υπάρχουν με τα περισσότερα να έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια τα οποία έχει κληρονομήσει η νυν διοίκηση. Μάλιστα κινδύνευαν να μείνουν απλήρωτοι 70 υπάλληλοι, ορισμένου και αορίστου χρόνου, οι οποίοι απασχολούνται σε διάφορα τμήματα (Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί….)  καθώς τα ταμεία της επιχείρησης έχουν στεγνώσει στην κυριολεξία.
Το μεγαλύτερο αγκάθι για την ΔΗΚΕΘ είναι οι οφειλές που υπήρχαν στην Επανομή και φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο πρόεδρος της επιχείρησης Χρήστος Βογιατζής «παλεύει»  κάτω από δύσκολες καταστάσεις. Μάλιστα είχε περάσει από το μυαλό του και το θέμα της παραίτησης, όμως δεν την είχε υποβάλει γιατί ήθελε να είναι ο τελευταίος που θα «πηδήξει» από το καράβι.
Σήμερα συζητήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο στο Ζ’ κλιμάκιο στην Αθήνα το διετές πρόγραμμα που κατέθεσε η ΔΗΚΕΘ και σύμφωνα με πληροφορίες του ThermaikosNet η απόφαση ήταν θετική. Αυτό σημαίνει πως για τα επόμενα δύο χρόνια ο Δήμος θα χρηματοδοτηθεί την επιχείρηση.

Πηγή: thermaikosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου