Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε η νέα Διοίκηση του νέου Δήμου Θερμαϊκού

Αγαπητοί φίλοι
Σήμερα έγινε η ορκωμοσία της νέας διοίκησης του Νέου Δήμου Θερμαϊκού και μια ιστορία και ένας αγώνας περίπου 5 ετών έφθασε στο τέλος του. Χάρη σ΄ εσάς κερδίσαμε μια μάχη για τον τόπο. Όλοι εμείς στην παράταξή μας παραμερίσαμε τα προσωπικά μας και δεσμευτήκαμε μόνο να κάνουμε μια προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου.
Εγώ προσωπικά αισθάνομαι περήφανος που στις 5-7-2010, στην συνέλευση της παράταξής μας «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ»,  πρότεινα να στηρίξουμε τον Γιάννη Αλεξανδρή και να συνεργαστούμε με την παράταξή του. Πίστευα και πιστεύω ότι η επιλογή του Γιάννη του Αλεξανδρή υπό τις παρούσες συνθήκες ήταν και είναι η καταλληλότερη.
Τώρα ξεκινά η νέα και πιο ουσιαστική προσπάθεια – ένας νέος πιο δύσκολος αγώνας. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ο τόπος μας. Η συγκυρία σίγουρα δεν είναι η ιδανική. Η προσπάθεια πρέπει να είναι πολύ πιο δυνατή απ’ ότι υπολογίζαμε. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Εσείς ψηφίσατε κάποιους εκπροσώπους που υποτίθεται έχουν όραμα και όρεξη για να δουλέψουν για το τόπο και ένα συνδυασμό ατόμων με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όλοι μας γνωρίζουμε, ότι όση σύμπνοια και αν υπάρχει σε μια παράταξη, τίποτε δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί, αν ο κόσμος δεν το αποδεχθεί και δεν το αγκαλιάσει. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν ένα μέτρο είναι σκληρό ή όχι αρκεί να είναι δίκαιο και ανταποδοτικό. Η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της διοίκησης θα είναι μια επιτυχία ή μια αποτυχία της ίδιας της κοινωνίας μας – του δήμου μας – των συνδημοτών μας.
Εγώ προσωπικά και πιστεύω όλη η διοίκηση, σας χρειάζομαι συμπαραστάτες σ' αυτή τη προσπάθεια. Θέλω να χειροκροτούμε όλοι μαζί την επιτυχία ενός στόχου μας και να μ’ ενθαρρύνεται να ξαναπροσπαθήσω αν δεν καταφέρω να υλοποιήσω ένα στόχο μας.
Να είστε πάντα καλά
Στεφανίδης Κυριάκος