Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ανικανότητα, άγνοια και λιποψυχία

Τρεις είναι πλέον οι τεραστίων διαστάσεων κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που φιγουράρουν πάνω από τα κεφάλια των μαθητών της Μηχανιώνας. Αλλά και πολλές είναι οι κεραίες που, νόμιμα ή παράνομα, βρίσκονται στις ταράτσες των σπιτιών και βομβαρδίζουν ανελέητα με ακτινοβολία χιλιάδες ανυποψίαστους δημότες στην Μηχανιώνα, στην Περαία και στην Αγία Τριάδα.
Η δημοτική αρχή «λάκισε» και σταμάτησε να συμπαραστέκεται την προσπάθεια που ξεκίνησαν οι δημότες για την αποτροπή της εγκατάστασης της κεραίας της Cosmote στην Μηχανιώνα.
Η απάντηση του αντιδημάρχου κου Κούτουκα στο ερώτημα του κου Στεφανίδη σχετικά με το θέμα αυτό, περιορίστηκε στο να εγκωμιάσει τις προσπάθειες που έκανε ο κος Τσακμάκας. Δεν μας απάντησε γιατί η διοίκηση ανέθεσε την υπόθεση των κεραιών στον κο Τσακμάκα, σε ποια προσόντα του στηρίχθηκε, ποιος αποφάσισε να σταματήσει την προσπάθεια, ποιος έχει ευθύνη για την αναποτελεσματικότητα αυτής της προσπάθειας και τέλος γιατί θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κο Τσακμάκα. Δεν απάντησε για την άλλη κεραία της WIND, που βρίσκεται παραδίπλα και έπρεπε να είχε φύγει πριν 3 χρόνια και φυσικά απέφυγε να απαντήσει για τις άλλες παράνομες κεραίες, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες του προέδρου της Αγίας Τριάδας κου Ζευκόπουλου. Η προκλητική αδιαφορία της διοίκησης του δήμου να βάλει μια τάξη τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους δημότες.
Προσωπικά δεν πιστεύω στην φημολογία ότι δηλαδή η διοίκηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Γνωρίζω από «πρώτο χέρι» ότι έγινε μια προσπάθεια, αλλά η επιλογή της συγκεκριμένης τακτικής αποδείχθηκε αναποτελεσματική. Δεν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική. Η διοίκηση γνώριζε την πρόθεση της Cosmote από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε και δεν έκανε τίποτε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους ασφαλιστικά μέτρα είναι αυτά, που ακόμα δεν εκδικάστηκαν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά ο κος Τσακμάκας απέσυρε την στήριξη της διοίκησης στο αίτημα των δημοτών, να μην τοποθετηθεί η συγκεκριμένη κεραία και άφησε εκτεθειμένους όλους όσους στηρίχθηκαν στην παρέμβαση του Δήμου. 
Η έλλειψη μαχητικότητας και ικανότητας από την μεριά της διοίκησης είναι επικίνδυνη για την υγεία μας. Η διοίκηση δείχνει ότι δεν ακούει, δεν βλέπει και δεν έχει πλέον την ικανότητα να διαχειριστεί κανένα αίτημα των δημοτών.
Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου