Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πρόσκληση για συμμετοχή

Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 είναι κρίσιμες, γιατί η οικονομική κατάσταση της χώρας μας έχει επηρεάσει τον Δήμο μας και γενικότερα τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», που απαξιώνει την αυτοδιοικητική δυνατότητα των δήμων, τους φορτώνει με περισσότερες αρμοδιότητες και ταυτόχρονα έχει μειωμένη χρηματοδότηση κατά 60%, δημιουργεί ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται θα χρειαστούμε νέους και άφθαρτους ανθρώπους, που να αγαπούν τον τόπο και να διαθέτουν διοικητικές ικανότητες και δυνατότητες  για να σχεδιάσουν, να προωθήσουν και να εφαρμόσουν ένα εναλλακτικό και καινοτόμο αναπτυξιακό μοντέλο.
Όλοι μας σήμερα βιώνουμε καθημερινά την αβεβαιότητα, την ανέχεια, την ανεργία. Η νεολαία μας αναζητά προοπτική και ελπίδα εδώ στο τόπο μας, για να μη ξενιτευτεί. Το πολιτικό μας σύστημα με τους απαρχαιωμένους μηχανισμούς και τους φθαρμένους πολιτικούς έχει φέρει την χώρα μας σ’ αυτήν την μίζερη κατάσταση και έχει απογοητεύσει τους δημότες. Οι δημότες εκφράζονται με αηδία για το πολιτικό σύστημα και δυστυχώς αδιαφορούν για το μέλλον του τόπου μας. Δύσκολα μπορούν να δεχτούν και να πιστέψουν ότι μια προσπάθεια μπορεί να είναι αληθινή και φιλότιμη. Δυστυχώς «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».
Παρ’ όλες τις παραπάνω δυσκολίες θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας να πολεμάμε για το καλύτερο, για τον εαυτό μας, για την οικογένειά μας και για το τόπο μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους υπεύθυνους - ανεύθυνους αυτής της κατάστασης, που σήμερα παρουσιάζονται ως «σωτήρες», να ξαναπάρουν τα ηνία αυτού του τόπου. Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με το χθες. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν μια γενικότερη θεώρηση για την πολιτική στον τόπο και στην χώρα μας, ανθρώπους που μπορούν να πολεμήσουν για να αλλάξουν τις νοοτροπίες που έφεραν την χώρα μας σ’ αυτήν την κατάσταση. Ανθρώπους που έχουν όραμα και στρατηγική για τον τόπο και προσπαθούν να αλλάξουν το αντιπαραγωγικό μοντέλο που έχει επικρατήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Ανθρώπους που να συμπαραστέκονται στους συνανθρώπους τους.
Με τις σκέψεις αυτές καλώ για άλλη μια φορά τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια μας. Τους καλώ να στηρίξουν και να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας, γιατί αποτελεί την μοναδική ελπίδα για το τόπο μας. Τους καλώ να καταθέσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το όραμα το οποίο μας ενέπνευσε και μας οδηγεί.
Φίλοι μου
Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο για να ζούμε και να μπορούμε έτσι να έχουμε το δικαίωμα να προτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν καλύτεροι από εμάς, τους γονείς τους.
Μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα μαζί μου στο τηλ 6977247887 και στο email: drkyr@yahoo.com
Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου