Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Κανένας οίκτος για τους αδιάφορους

Ανέκαθεν ήμουν πεπεισμένος ότι η διοίκηση Μαυρομάτη δεν μπορεί να διαχειριστεί επιτυχώς την καθημερινότητα, αλλά και τις έκτακτες – επείγουσες καταστάσεις, που συνήθως προκύπτουν στην διάρκεια της θητείας μια δημοτικής αρχής. Η διοίκηση στάθηκε ανίκανη να διαχειριστεί τις έκτακτες – επείγουσες καταστάσεις από την πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά και από την έντονη νεροποντή που έπληξε την πόλη μας πριν από 5 μήνες. 

Θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε μια νέα νεροποντή για να παρασύρει στην θάλασσα το Κέντρο Υγείας και τα διπλανά σπίτια μας. Μπορεί να είμαστε τυχεροί που ακόμα δεν θρηνήσαμε νέα θύματα από τις παγίδες που δημιούργησε η πλημύρα, όμως υπάρχουν χιλιάδες οδηγοί που ταλαιπωρούνται καθημερινά και καταστρέφουν τα αυτοκίνητα τους στους χαλασμένους δρόμους. Και στην καθημερινότητα η αποτελεσματικότητα της διοίκησης είναι απογοητευτική. Η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι πλημμελής, η καθαριότητα απαράδεκτη, οι δημοτικές υποδομές (παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι, σχολεία) δείχνουν εγκαταλελειμμένες, και το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι της χώρας μετατράπηκε σε παραλία. Καμία μέριμνα για την ανάπτυξη της περιοχής, για την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων. Γενικά υπάρχει μια Αδιαφορία, Ανεπάρκεια, Ανικανότητα και Απραξία της δημοτικής Αρχής.
Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο πήχης των προσδοκιών των δημοτών προσαρμόστηκε απότομα σ’ αυτήν την κατάντια. Οι ελάχιστοι που ακόμα υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, έχουν απαξιωθεί από την πλειοψηφία των δημοτών, οι οποίοι ζουν μέσα στην άγνοια και αυτό δεν τους ανησυχεί καθόλου: «τι μ’ ενδιαφέρει εμένα για τα πολιτικά. Το μόνο που με νοιάζει είναι να περνάω καλά» Λίγοι είναι αυτοί που αναρωτιούνται: «αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα ήμασταν σήμερα καλύτερα;». Πολλοί κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα και με αθώο ύφος επιρρίπτουν απλά ευθύνες. Αλλά δυστυχώς δεν επιρρίπτουν μόνο ευθύνες στους διοικούντες, αλλά και σ’ αυτούς τους λίγους που έχουν το θάρρος και στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα και αναδεικνύουν την ασυνέπεια και την υποκρισία των πολιτικών που μας διοικούν. 
Επειδή πιστεύω ότι η κοινωνική αλυσίδα δεν πρέπει να βαραίνει τους λίγους θα ήθελα να συγχαρώ όσους αγωνίζονται ακόμα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο και κυρίως την δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» - αν και μας χωρίζουν πολλές ιδεολογικές διαφορές. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τους διάφορους bloggers (πχ κο Ιβάνοβιτς, κο Τσιαουσίδη, κλπ), που καθημερινά πασχίζουν να ενημερώσουν τους δημότες.
Κυρίως όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους μου, με τους οποίους μας συνδέουν κοινές αξίες και αρχές και μαζί μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας για το μέλλον των παιδιών μας και για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Όλοι εμείς θα θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους δημότες, γιατί πιστεύουμε ότι όταν οι άριστοι στο ήθος και στο πνεύμα πολίτες αδιαφορούν, τότε κυριαρχούν οι φαύλοι. Γιατί πιστεύουμε ότι η αδιαφορία είναι συνώνυμο του παρασιτισμού και της δειλίας και ο ατομικισμός είναι καρκίνωμα για το κοινωνικό σύνολο. 
Γιατί η Αδιαφορία, η Ανεπάρκεια, η Ανικανότητα και η Απραξία της οποιασδήποτε αρχής έχει άμεση σχέση με την Αδιαφορία μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου