Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο του Δήμου Μηχανιώνας

Οικονομικά σκάνδαλα σκάνε στον Δήμο Μηχανιώνας. Η αρχή των αποκαλύψεων έγινε με την δήλωση από την διοίκηση του Δήμου για υπεξαίρεση περίπου 600.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου. Η συνέχεια των αποκαλύψεων αναμένεται δραματική, καθώς φήμες μιλούν για σωρεία γεγονότων που μήνες τώρα η διοίκηση του Δήμου τρέχει να καλύψει με κάθε τρόπο… και τώρα που ο εισαγγελέας ήλθε αναμένεται η καταιγίδα…
Στις 19-11-2009 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κος Γιάννης Μαυρομάτης ανακοίνωσε την υπεξαίρεση περίπου 600.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου Μηχανιώνας. Ο δήμαρχος, ο οποίος είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση, και υπάλληλος της εφορίας, δεν είναι σε θέση μέχρι σήμερα να γνωρίζει το ακριβές ποσό, αλλά και το χρονικό διάστημα της υπεξαίρεσης;;; Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του δε, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στον ταμία και αναφέρει ότι «θα διεκδικήσει από αυτόν μέχρι και το τελευταίο ευρώ». Στρέφει επομένως σε διοικητικούς υπαλλήλους όλη την ευθύνη για το σκάνδαλο επειδή δεν έχει το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ο λαός μας, όλοι εμείς είμαστε εξαγριωμένοι με την συνέχεια των σκανδάλων στην Κεντρική Πολιτική σκηνή αλλά και στην πολύπαθη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μας έφτανε η δημοσίευση της «κατάκτησης» της πρώτης θέσης στην διαφθορά της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μας έρχονται και νεώτερα.
Ο λαός δεν αντέχει πια, δεν ανέχεται άλλα σκάνδαλα. Απαιτούμε άμεση διαλεύκανση του σκανδάλου - των σκανδάλων, του Δήμου Μηχανιώνας και απόδοση των ευθυνών στους υπευθύνους. Και προειδοποιούμαι ότι δεν θα επιτρέψουμε το να πέσουν μοναδιαία όλες οι ευθύνες σε υπαλλήλους που εκτελούσαν εντολές, γιατί εκεί φαίνεται ότι κατευθύνονται τα πράγματα. Δεν θα επιτρέψουμε την δημιουργία εξιλαστήριων θυμάτων. Οι ευθύνες στους υπεύθυνους.
Πρέπει επιτέλους σε αυτόν τον τόπο οι διοικούντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να τους καταλογιστούν οι ευθύνες που έχουν. Υπάρχουν πολιτικοί υπεύθυνοι στα σκάνδαλα αυτά και πρέπει να σταματήσουν να τους καλύπτουν αυτοί που συστηματικά το πράττουν.
Είμαστε εδώ όλοι οι ενεργοί πολίτες της Μηχανιώνας και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για μην επιτρέψουμε την συγκάλυψη και αυτού του σκανδάλου.
Δεν υπάρχει άλλη ανοχή. Η αντοχή του λαού μας στα σκάνδαλα έχει τελειώσει. Όλοι οι υπεύθυνοι στο δικαστήριο «αύριο».

Στεφανίδης Κυριάκος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ - ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ
τηλ 6977247887
email: drkyr@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου