Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Καταγγελία στην Περιφέρεια για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο του Δήμου Μηχανιώνας

Αρ. Πρωτοκόλλου 33220/24-11-2009

Στις 19-11-2009 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης ανακοίνωσε την υπεξαίρεση περίπου 600.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου Μηχανιώνας.

Είμαστε συγκλονισμένοι από τα γεγονότα αυτά.

Σας μεταφέρουμε την οργή και την αγανάκτηση του λαού του Δήμου Μηχανιώνας, ο οποίος αντιμετωπίζει συγκλονισμένος το πρωτοφανές οικονομικό σκάνδαλο το οποίο πλήττει τον Δήμο μας.
Εδώ και μήνες μας μετέφεραν πολίτες φήμες και συζητήσεις για οικονομικό σκάνδαλο που συντάραζε την διοίκηση του Δήμου και το οποίο γινόντουσαν προσπάθειες να συγκαλυφθεί ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως. Ως αντιπολίτευση του Δήμου καταγγέλλαμε επανειλημμένα, σε Δημοτικά συμβούλια, το σύστημα κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης του Δήμου και ζητούσαμε στοιχεία για έλεγχο στα οποία είχαμε πληροφορίες ότι εμφιλοχωρούσαν άνομες πράξεις και πρακτικές. Επανειλημμένα ζητήσαμε και την παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να μας δοθούν στοιχεία, τα οποία όμως ποτέ δεν μας δόθηκαν.
Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε με τον χειρότερο τρόπο.
Σας μεταφέρουμε την οργή και την αγανάκτηση του λαού του Δήμου Μηχανιώνας και σας ενημερώνουμε για το ότι το δηλωθέν από την διοίκηση του Δήμου σκάνδαλο την 19η Νοεμβρίου 2009 δεν αποκαλύπτει ούτε το μέγεθος του προβλήματος ούτε το είδος του.
Ο λαός της Μηχανιώνας βοά ότι είναι μόνο η κορυφή του «παγόβουνου» και ότι τα μεγάλα έπονται. Σας μεταφέρουμε και πάλι αυτά που στο πρόσφατο παρελθόν ξαναφώναζαν οι πολίτες και κανείς δεν τους άκουσε.

Οι πολίτες θέλουν, και απαιτούν να μάθουν:
1. Τι γίνεται με την διοίκηση του Δήμου Μηχανιώνας; Γιατί δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία; γιατί οι παρεμβάσεις τις αντιπολίτευσης του Δήμου δεν εισακούσθηκαν από κανένα και τώρα βρισκόμαστε προ αυτού που επανειλημμένα προειδοποιήσαμε ότι γίνεται;
2. Η διοίκηση του Δήμου Μηχανιώνας διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον ή όχι;
3. Πόσο διάστημα η διοίκηση του Δήμου αποσιωπούσε το σκάνδαλο, ενώ εκ του νόμου όφειλε «αμελλητί» να διαβιβάσει την υπόθεση στα εκ του νόμου προβλεπόμενα όργανα ελέγχου, δίνοντας την δυνατότητα απόκρυψης ή αλλοίωσης στοιχείων της υπόθεσης;
4. Ποιο είναι το ποσό υπεξαίρεσης; Τι ποσό θα «χρεωθούν» οι δημότες από τα σκάνδαλα;


Με εκτίμηση
Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου