Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

«Τα αγγεία γενήκαν θυμιατά και οι κοπριές λιβάνι»

Δημοσιεύτηκε στο έντυπο "Πολίτης Θερμαικού" τον Απρίλιο του 2010


Το μοντέλο πολιτικής στο Δήμο Μηχανιώνας περιλαμβάνει μια άκρως αυταρχική, προσωποκεντρική και βουτηγμένη στο ψέμα διοίκηση. Μια διοίκηση ανίκανη όχι μόνο να επιτελέσει έργο, αλλά ούτε καν τις τρύπες του χθες, να κλείσει. Μια διοίκηση που πλέον δεν πείθει κανένα δημότη, ακόμα και αυτόν, που την υποστήριξε στο παρελθόν.

Οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν μόνο με το φιλότιμο των εργαζομένων. Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ούτε καν οργανόγραμμα. Τα πάντα λειτουργούν στην τύχη γιατί δεν υπάρχει σχεδιασμός, ή δεν υπάρχει μεθοδολογία, ούτε σε υποτυπώδη σχεδιασμό. Οι αυτονόητες υπηρεσίες ακολουθούνται πάντα από ένα ευχαριστήριο δημοσίευμα στο τοπικό έντυπο από κάποιους ανεγκέφαλους δημότες.

Λογική εξέλιξη αυτής της οργάνωσης είναι ότι ακόμη και σήμερα, 5 μήνες μετά από την υπεξαίρεση, η διοίκηση δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό. Εμείς στο δήμο μας δεν έχουμε διοίκηση, έχουμε όμως «ξέφραγο αμπέλι». Όποιος θέλει υπογράφει, δανείζεται χρήματα, χρεώνει όσο θέλει, εκδίδει παραστατικά ή όχι, αλλά όμως, έχουμε διπλογραφικό σύστημα, και κάνουμε τακτικό έλεγχο κάθε 3 χρόνια περίπου. Αυτό είναι το απόλυτο ΜΠΑΧΑΛΟ!

Ο οικονομολόγος δήμαρχος και υπάλληλος της εφορίας αντιλήφθηκε την υπεξαίρεση μετά από 1,5 χρόνο και βέβαια με την βοήθεια του Προποτζή (όπως ο ίδιος δήλωσε στα ΜΜΕ).

Έτσι σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας έχουμε οικονομικό έλεγχο από το Υπουργείο Οικονομίας και αυτό είναι ντροπή για την Μηχανιώνα. Μεγαλύτερη ντροπή όμως είναι η ανευθυνότητα του Δημάρχου, ο οποίος τελευταία ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα.

Η διοίκηση του Δήμου είναι αυτή που καλλιέργησε την ηθική υπαιτιότητα και κατάντησε το σύστημα διαβλητό και έξω από το Δημόσιο λογιστικό.

Ο Δήμαρχος στάθηκε ανίκανος να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον αλλά και να φέρει ανάπτυξη στο τόπο μας.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ανάπτυξη στο τόπο μας. Δεν υπάρχει όραμα - σχεδιασμός – προγραμματισμός – οργάνωση – καθοδήγηση και έλεγχος που είναι οι βασικές παράμετροι για να μπορεί κάποιος να διοικήσει. Αυτό φυσικά δεν είναι φαινόμενο μόνο της διοίκησης του Δήμου μας, αλλά γενικότερο. Απλά ο Δήμος μας αποτελεί το χείριστο παράδειγμα αυτής της σαθρής πολιτικής, που ζήσαμε και υποφέρουμε μέχρι σήμερα.

Η διοίκηση κατασπατάλησε τα χρήματα των δημοτών σε μελέτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κτήριο ΔΙΑΣ το οποίο χρέωσε τους δημότες με 72000 ευρώ για να το αξιοποιήσει μέσω ΣΔΙΤ και σήμερα προωθεί άλλες μελέτες ύψους 300.000 ευρώ για μουσείο παιχνιδιών.

Η διοίκηση ως έργα θεωρεί :

• Τις πανάκριβες αποθήκες των αλιέων, που θα μετατραπούν σε ξύλινα ουρητήρια και θα τις πληρώσουμε για δεύτερη φορά

• Τα φωτοβολταϊκά που δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία 6 χρόνια - και αυτό σημαίνει απώλεια χιλιάδων ευρώ

• Το διάτρητο δρόμο Πλαγιαρίου –Μηχανιώνας, που κάθε 3 μήνες επισκευάζεται

• Η διαμόρφωση των βράχων που κόστισαν 200.000 ευρώ και σήμερα έμειναν μόνο αγριόχορτα

• Τα γκρεμισμένα τσαρδάκια προϊόν της ανεύθυνης και ανέξοδης προεκλογικής υποσχεσιολογίας, που χρέωσε τον δήμο μας πάνω από 2.000.000 ευρώ σε πρόστιμα και έφερε σε απόγνωση τους επαγγελματίες.

• Τα εκατομμύρια σκουπίδια που διακοσμούν τον Δήμο μας

Χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα για το μέλλον, ονειρεύεται να γίνει δήμαρχος στον διευρυμένο δήμο, λόγω Καλλικράτη.

Εμείς δηλώνουμε παρών στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Δεν θα επιτρέψουμε την λαίλαπα της υποβάθμισης να παρασύρει και τον νέο δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου