Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ κου Στεφανίδη Κυριάκου για την συνεργασία με τον συνδυασμό ΔΗΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ του κου Αλεξανδρή Ιωάννη

Η δήλωση αυτή διαβάστηκε και έγινε αποδεκτή απ' όλους όσους παρευρέθηκαν στην συνάντηση της παράταξης ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ που έγινε την Κυριακή 5-9-2010 στο εστιατόριο ΑΙΘΡΙΟΝ. Εκεί έγινε μια εκτεταμένη ενημέρωση και συζήτηση των φίλων - υποστηρικτών και των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ στις δημοτικές εκλογές του 2006. Σ' αυτήν την συνάντηση παρευρέθη και συνομίλησε ο κος Αλεξανδρής Ιωάννης.
Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, συγκροτήθηκε ένας μεγάλος δήμος, ο δήμος Θερμαϊκού, που αποτελείται από τους δήμους Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανομής. Ένα τεράστιο θαλάσσιο μέτωπο  με τεράστιες προοπτικές και προκλήσεις για το μέλλον. Σ’ αυτόν τον νέο δήμο θα υπάρχουν εκτεταμένες νέες αρμοδιότητες, που συνεπάγονται αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις έναντι των πολιτών και απαιτούν καινούριες αντιλήψεις για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στις σημερινές δύσκολες και κρίσιμες περιστάσεις στην χώρα μας, η τοπική κοινωνία είναι αυτή που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής μας. Ο δήμος Μηχανιώνας, τα τελευταία χρόνια, ένοιωσε για τα καλά την βρωμιά, την υποβάθμιση, την κλοπή, την συγκάλυψη και τέλος τις κατασχέσεις για χρέη. Αυτά είναι τα «καλά» της απερχόμενης διοίκησης.
Σήμερα καλούμαστε να προτείνουμε, αλλά και να επιλέξουμε τους καλύτερους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι θα αναλάβουν την υποχρέωση να διαμορφώσουν το σήμερα και το αύριο αυτού του νέου δήμου. Εκπροσώπους που πρέπει να διοικήσουν αυτή τη φορά με διαφάνεια, έμπνευση, όραμα, ισοτιμία, δικαιοσύνη, για να υπάρξει επιτέλους ανάπτυξη.
Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαία η συσπείρωση των αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων. Γι’ αυτό απευθύνθηκα προς την κοινωνία, μίλησα  με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ζήτησα συνεργασία για να στηριχτεί το όραμα μας - το πρόγραμμα μας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα διαπραγματευόμουν εκ μέρους όλης της παράταξής μας, μόνο για την ανάπτυξη του τόπου μας, χωρίς να προβάλω κανένα προσωπικό όφελος.
Κάτω από τις παρούσες συνθήκες και την δεδομένη χρονική στιγμή, θεωρώ ότι όφελος του τόπου μας είναι να συνεργαστούμε με τον κο Αλεξανδρή Ιωάννη, ο οποίος είναι ένα δήμαρχος με ήθος και αξιοπρέπεια, και έχει παρουσιάσει έργο στο δήμο του, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε. Πιστεύω ότι είναι ένα άτομο, που μαζί του θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας, που όλοι μαζί φτιάξαμε και οραματιστήκαμε για τον τόπο μας. Εγώ προσωπικά σας εγγυώμαι ότι θα εργαστώ σκληρά για μια ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ στον νέο δήμο Θερμαϊκού.
Κινούμαστε στην ίδια τροχιά και έχουμε παρόμοιες αγωνίες για τον τόπο μας.
Η νέα παράταξη ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αποτελεί ισχυρή βάση για ευρύτατη συσπείρωση όλων των υγειών πολιτικών δυνάμεων, και την αφετηρία για μια μεγάλη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου. Καλώ λοιπόν όλους εσάς τους φίλους και συναγωνιστές, να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια.


ειλικρινά
Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου