Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κατεδάφιση αντί αξιοποίησης

Από το «κακό στο χειρότερο» πάει η Μηχανιώνα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο Δημοτικό θεατράκι των πεύκων, το οποίο από ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο – ευκαιριακό κατάλυμα αθίγγανων το 2006, σήμερα είναι μισογκρεμισμένο. Μάλιστα η διοίκηση δια του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων διαβεβαιώνει εγγράφως και με περηφάνια ότι το κτήριο θα κατεδαφιστεί.

Ειλικρινά είναι ντροπή η διοίκηση επιλέγει την εύκολη λύση της κατεδάφισης, αντί της αξιοποίησης της περιουσίας των δημοτών. Το συγκεκριμένο κτήριο θα μπορούσε να τακτοποιηθεί με το νόμο περί αυθαιρέτων, να επισκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των εκδηλώσεων που γίνονται στο θεατράκι τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν γκρεμιστεί δεν θα υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να κτιστεί κάτι ανάλογο, αφού δεν επιτρέπεται η δόμηση στη συγκεκριμένη περιοχή.
Το Τοπικό Συμβούλιο φαίνεται να μη έχει ασχοληθεί καθόλου με το θέμα. Μέχρι σήμερα δεν έχει συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα, αν και το απαίτησα με επιστολή μου (Αρ. Πρωτ. 15395/30-5-2013) να συζητηθεί ως «εξαιρετικά επείγον», γιατί είναι επιθυμία όλων των δημοτών να αξιοποιηθεί και όχι να κατεδαφιστεί.
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ – ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ – ΑΠΑΞΙΩΣΗ. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον.
Μέχρι πότε επιτέλους θα τους ανεχόμαστε;

Στεφανίδης Κυριάκος

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ?ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΟ...
    ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ!!!

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ?Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΓΙΝΕ..!!!ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ!!!ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ!

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ.....ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΟΥΣ!!

    ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΩΝ!!!!


    ΜΙΑ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή