Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Περί ... κοπριών ο λόγος

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 279 /2013 θα εκμισθωθούν δύο από τα τέσσερα δημοτικά αναψυκτήρια στον Ποταμό Επανομής. Όλοι μας είπαμε «κάλιο αργά παρά ποτέ». Είπαμε «επιτέλους η γκρίνια μας και οι πιέσεις μας έπιασαν τόπο». Δεν δώσαμε συνέχεια, ούτε ψάξαμε τους υπεύθυνους, απλά δεχθήκαμε το θέμα να συζητηθεί ως κατ’ επείγον, το υπέρ-ψηφίσαμε και περιμένουμε με αγωνία να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης. 
Στις 8-7-2013 ο πρώην αντιδήμαρχος ανάπτυξης κος Λαζαρίδης έγραψε σε blog, ότι χάνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γιατί η διοίκηση του Δήμου δεν κατόρθωσε να εκμισθώσει τα 4 αναψυκτήρια στον Ποταμό, ενώ ο ίδιος επί θητείας του, είχε προχωρήσει στην δημοπράτηση 5 αναψυκτηρίων, θέλοντας έτσι να τονίσει τις ικανότητες του, σε αντιδιαστολή με την ανικανότητα των σημερινών αντιδημάρχων. Κατηγόρησε μάλιστα τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους ότι στην εφημερίδα τους ασχολούνται με ανούσια θέματα κάνοντας κριτική στον ίδιο, για το επιλεκτικό σβήσιμο βεβαιωμένων παραβάσεων από την δημοτική αστυνομία, αντί να κατηγορούν την διοίκηση για την ολιγωρία της στον Ποταμό. Τους χαρακτήρισε μάλιστα ως άσχετους, μικρόψυχους, πολιτικάντηδες και χειροκροτητές των όμοιών τους (δεν κατάλαβα ποιους όμοιους εννοεί). 
Αλλά ο κος Λαζαρίδης για μια ακόμα φορά προσπαθεί να παραπλανήσει τους δημότες. Πλησιάζουν οι εκλογές βλέπεται και κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι τον έχουν πλησιάσει. Πρέπει λοιπόν να πουλήσει ικανότητα, εξυπνάδα, πολυγνωσία. 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν σας πληροφορώ ότι το θέμα των αναψυκτηρίων του Ποταμού είχε απασχολήσει την διοίκηση του Δήμου από τις αρχές της θητείας της, δηλαδή το 2011 και το διαχειρίστηκε αποκλειστικά ο ίδιος ο κος Λαζαρίδης. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο γεγονός ότι ενώ είχαμε - ως δήμος - αντιδικία με τον επιχειρηματία που νοίκιαζε τα αναψυκτήρια, ο ίδιος πήγαινε στις εκδηλώσεις που γινόταν ως προσκεκλημένος του επιχειρηματία.  Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο γεγονός ότι οι χειρισμοί του δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και οδηγηθήκαμε σε νομικές διαδικασίες. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο γεγονός ότι στις 31 Μαΐου 2012 που δόθηκε η εντολή για κατάσχεση της κινητής περιουσίας του επιχειρηματία που νοίκιαζε τα αναψυκτήρια, κάποιος ειδοποίησε τον επιχειρηματία και απομάκρυνε ότι του ήταν απαραίτητο για να λειτουργήσει εκ νέου τα αναψυκτήριά του. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο γεγονός ότι καθυστέρησε υπερβολικά η διαδικασία εκδίωξης του οφειλέτη. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο γεγονός ότι αν και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας, αυτός που σταμάτησε τον επιχειρηματία, από την προσπάθειά του να καταστρέψει τα αναψυκτήρια, πριν τα παραδώσει στον Δήμο, ήταν ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κος Καζάκης.
Θα αναφερθώ όμως στο γεγονός ότι έπρεπε πάση θυσία όλα τα ακίνητα του ποταμού να ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση μέσα στο 2012, γιατί υποτίθετο ότι αν η υπόθεση εκδικαζόταν νωρίτερα από τις 13 Ιουλίου του 2012 (τότε έγινε το δικαστήριο), έπρεπε να ήμασταν έτοιμοι να τα δημοπρατήσουμε εκ νέου, για να μη χάσουμε την σαιζόν του καλοκαιριού και άρα έσοδα για τον δήμο. 
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» 
Δυστυχώς χάσαμε την σαιζόν του 2012 και δεν προετοιμαστήκαμε έγκαιρα ούτε για το 2013, με το κύριο μέρος της ευθύνης να βαρύνει τον τότε αντιδήμαρχο κο Λαζαρίδη, ο οποίος παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012. Το κύριο έργο των πολιτικών είναι να προνοούν, όχι φυσικά για την τσέπη τους, αλλά για το συμφέρον των δημοτών. Και αυτό «δεν το είχε» ο κος Λαζαρίδης και ας προσπαθεί σήμερα να «βγει λάδι». Όσα προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως έργο του, ήταν η στοιχειώδης υποχρέωση του Δήμου, που προέκυπτε είτε από υποδείξεις της κτηματικής υπηρεσίας, είτε από διάφορους νόμους. Ακόμα και αυτή η απλή δημοπράτηση των 5 ακινήτων που καυχιέται ότι διευθέτησε, τη καθυστέρησε απίστευτα. 
Το περίφημο έργο του
Αυτό που άφησε ο κος Λαζαρίδης είναι πολύ φτωχό και πολλές φορές με αρνητικές συνέπειες για τον Δήμο και σήμερα δεν έχει δικαίωμα να «κοκορεύεται». Επί θητείας του είχε αναλάβει την δημιουργία Δημοτικού λιμενικού γραφείου, που θα έβαζε τάξη στα λιμάνια και θα απέφερε έσοδα στον Δήμο και δεν το πέτυχε. Οι αποφάσεις που πήρε ήταν κατά 60% για σφράγισμα καταστημάτων. Επίσης έκανε μικροπολιτική με τους επαγγελματίες, διαχείριση μικροσυμφερόντων και η προώθηση κάποιων απ’ ευθείας αναθέσεων. Ο ίδιος αν και απαξιώνει τις καταγγελίες κάποιων ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για το πολλαπλό σβήσιμο κλήσεων σε τοπικούς παράγοντες, που στάθμευαν παράνομα με τις Porce τους ή εμπόδιζαν την κυκλοφορία γιατί έτρωγαν σε διπλανά ταβερνάκια, κλήθηκε να απολογηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος δεν καταλαβαίνει αυτήν την «υψηλή πολιτική» που ασπάζεται.
Πιστεύω ότι ο κος Λαζαρίδης αντιλήφθηκε τι έκανε - ή μάλλον τι δεν έκανε - και τις επιπτώσεις των πράξεών του στον Δήμο μας, και «την έκανε» με την πρώτη ευκαιρία – με την πρώτη αφορμή. Προσπάθησε να κάνει μια θεαματική έξοδο και να φύγει αλώβητος, με αφορμή την δική μου παραίτηση και την στάση κάποιων δημοτικών συμβούλων, που δήθεν δεν τον υποστήριξαν. 
Τελειώνω με μια παροιμία για το περίφημο έργο του: «Μάστορης είναι και της κατσίκας ο κώλος, που κάνει κομπολόι την κοπριά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου