Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μια λάθος διάγνωση για μια σωστή απόφαση

Πως μπορεί η αντιληπτική ικανότητα κάποιων ανθρώπων να επηρεαστεί από την λογική ή την πίστη; Μπορεί αυτή η πίστη να υποκαταστήσει την λογική; Και πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η πίστη έναντι της λογικής;

Εδώ και καιρό προσπαθώ να βρω υποστηρικτές για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, θεωρώντας ότι είναι υποχρέωσή όλων μας να πολεμάμε για το καλύτερο, για τον εαυτό μας, για την οικογένειά μας και για το τόπο μας. Έχω επανειλημμένα καλέσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους να συμπαραταχθούν και να συμπορευτούν στην προσπάθεια αυτή. Ήρθα σε επικοινωνία με διαφόρους ανθρώπους είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες. Πολλές φορές αυτή η προσπάθεια τύχαινε μιας στρεβλής – αρνητικής παρουσίασης. Έτσι αρνητικά προσπάθησαν κάποιοι να εξηγήσουν την παρουσία μου και τον χαιρετισμό που απηύθυνα στην εκδήλωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση μιας δημοτικής παράταξης. Στρεβλά επίσης διατυπώθηκε η παρουσία μου στην έκκληση της Τ.Ο. της Ν.Δ. με τίτλο «Απέτυχε κομματική ενοποίηση των δεξιών υποψηφίων». 
Σας πληροφορώ λοιπόν ότι ΝΑΙ ζητώ την υποστήριξη υγιών ανθρώπων απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους και τους καλώ να συμμετέχουν στο υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτιό μας αφήνοντας πίσω την οποιαδήποτε κομματική τους ταυτότητα. Θα χαρώ αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατορθώσει να κάνει μια παράταξη και να κατεβεί στις εκλογές, γιατί μπορεί να έχουμε αρκετές ιδεολογικές διαφορές όσον αφορά την γενικότερη πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας, αλλά οι θέσεις που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση ότι δεν απέχουν πολύ απ’ ότι οι δικές μας. Θεωρώ ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει τελικά να κατεβάσει ψηφοδέλτιο είναι εφικτό κάποιοι και με προϋποθέσεις να στελεχώσουν την παράταξή μας.
Όσον αφορά την ΝΔ σας πληροφορώ ότι παρουσιάστηκα στην συνεδρίαση τους μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Τ.Ο. για να τους παραδώσω μια επιστολή στην οποία εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσα να συμμετέχω σε μια τέτοια συζήτηση. Μέσα από την επιστολή μου τους εξηγούσα ότι δεν μπορούν να μιλούν για προσπάθεια ενοποίησης του δεξιού χώρου, όταν οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι της Τ.Ο. της Ν.Δ. δεν έχουν την απαιτούμενη συνοχή και ήδη έχουν επιλέξει να στελεχώσουν κάποια ψηφοδέλτια. Τους έγραψα ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θέλουμε χρίσματα αλλά χρειαζόμαστε «νέους και άφθαρτους υποψηφίους, οι οποίοι να είναι πετυχημένοι στον τομέα που υπηρέτησαν, να είναι επιστήμονες και να έχουν γνώσεις διοίκησης. Δεν μπορεί η Ν.Δ. και φυσικά η Τ.Ο., με την λογική που λειτουργεί να με πείσει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση που χρειάζεται η χώρα μας». 
Αν και η ιδεολογία μου είναι φιλελεύθερη, ποτέ δεν υπήρξα κομματικό στέλεχος σε κανένα κόμμα, πάντα ψήφιζα με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας και φυσικά πάντα ήμουν ενάντια στην υπογραφή οποιουδήποτε μνημονίου που οδηγεί στην εξάρτηση - υποταγή της χώρας μας.

Στεφανίδης Κυριάκος

2 σχόλια:

  1. Μια σωστη και ξεκαθαρη εως αντρικια απαντηση στους ψιθυριστες.
    Συμφωνω και προσυπογραφω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ξεκαθαρη και αντρικια απαντησησε οποιους ψυθιριστες,αν υπαρχουν
    Συμφωνω και προσυπογραφω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή