Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΥΠΑΡΧΕΙ (Αν) ΗΘΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;


Κώστας Γιαννικόπουλος
Φίλοι μου,
Πριν μια βδομάδα περίπου ανάρτησα στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο. Οι εξελίξεις στην Κεντρική Πολιτική σκηνή αλλά και στα δρώμενα του Δήμου μας δείχνουν ότι έτσι έχουν τα πράγματα, δυστυχώς.
«Αυτές οι εκλογές, Αυτοδιοικητικές, Ευρωεκλογές, και Εθνικές (που βλέπω να γίνονται μαζί), πρέπει να είναι, και θα είναι, η καταδίκη όλων των κομμάτων παρατάξεων και προσώπων που σχεδίασαν, υιοθέτησαν και εφαρμόζουν αυτήν την απάνθρωπη μνημονική πολιτική εξόντωσης του λαού μας.
Ο Ελληνικός λαός δεν χρεοκόπησε και δεν χρωστά σε κανέναν.
Εργάστηκε, και εργάζεται φιλότιμα να πάει ο τόπος μας μπροστά.
Χρεωκοπημένοι είναι οι μειοδοτούντες ταγοί της εξουσίας, και βέβαια η έννοια «Πατριωτισμός», που είναι άγνωστη για πολλούς απ’ αυτούς.
Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να δείξουμε την δύναμή μας με την ψήφο μας και να στείλουμε τον κάθε μπαγαπόντη εκεί που του αξίζει.
Η ψήφος είναι το μόνο πράγμα που τρέμουν, και όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσεως αρχίζουν υποκριτικά να αναδιπλώνονται.
Μην πέφτετε στην παγίδα, προσπαθούν να κλέψουν την ψήφο μας υποσχόμενοι διανομή (πρωτογενούς;) πλεονάσματος είσοδο στις αγορές κλπ. Από την άλλη η χώρα βουλιάζει. Την επόμενη μέρα θα γίνουν πιο σκληροί αν δεν τους διώξουμε»
Ασφαλώς θα διαπιστώσατε, όσοι από σας έχετε κρίση, ότι το φαινόμενο Μπαλτάκού δείχνει τον βαθμό σήψης και διαφθοράς σε Κυβερνητικό επίπεδο. Και αυτά τα φαινόμενα, δυστυχώς επεκτείνονται σε όλα τα επίπεδα πολιτικής και κοινωνικής ζωής, μηδέ εξαιρουμένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τόπο μας.
Και εξηγούμαι.
Εμείς ως "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" με ηγέτη τον τίμιο και άδολο αγωνιστή Κυριάκο Στεφανίδη, ξεκινήσαμε και στήσαμε αυτήν την παράταξη με πολύ ιδρώτα και αίμα, κάναμε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να την στελεχώσουμε με πρόσωπα νέα στην πολιτική, άφθαρτα και μαχητικά. Αγνοήσαμε τον παράγοντα ‘κομματική προέλευση’ και μέσα από ωδίνες δημιουργήσαμε 
έναν σύνδεσμο άρτιο, πλήρη και συμπαγή.
Παράλληλα κάναμε έναν κανονισμό λειτουργίας, συντάξαμε και δημοσιοποιήσαμε την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού, ετοιμάσαμε και έχουμε έτοιμες τις προγραμματικές μας θέσεις, υστέρα από σκληρή προσπάθεια ώστε να καλύψουμε όλα τα θέματα που απασχολούν και την τελευταία γωνιά του Δήμου μας.
Αντιμετωπίσαμε σημαντικά προβλήματα στην στελέχωση του ψηφοδελτίου μας στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμαϊκού, λόγω έλλειψης αναγνωσιμότητας, αλλά με πολύ εύστοχες και συντονισμένες προσπάθειες κατορθώσαμε και εκεί να κλείσουμε αυτό το θέμα με επιτυχία.
Βλέπετε ότι ο Κυριάκος Στεφανίδης, ενώ έχει ένα πλούσιο Βιογραφικό με πολλούς τομείς δραστηριότητας (Ιατρική, Φυσιοθεραπεία, Αθλητισμό, Κοινωνική προσφορά, Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Διοίκηση και ενασχόληση στην Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια του τέως Δήμου Μηχανιώνας),
δεν έχει την στήριξη και την προβολή από κανένα κόμμα, πράγμα που αποποιήθηκε όταν του προτάθηκε.
Δεν είναι με απλά λόγια Αντιπεριφερειάρχης (ορά Τσαούσης με λιγότερα προσόντα) που προτείνει εισφορά 1 ευρώ τον μηνά από κάθε Δημότη, που υπόσχεται Ριβιέρας και ‘Alexander Land’ αλλά που δουλεύει υπογείως να διαβολίσει το δικό μας ψηφοδέλτιο γιατί το υπολογίζει σαν βασικό αντίπαλο στα σχέδιά του.
Αντίθετα ο ίδιος περισυνέλλεξε σχεδόν όλα τα ορφανά στελέχη της απερχόμενης Διοίκησης Αλεξανδρή, με την όποια η αποτυχία έργου τα συνοδεύει, και τελικός μέχρι σήμερα το μόνο που κατόρθωσε να πτυχή είναι να δημοσιοποιήσει (μόλις 19 άτομα )που απαρτίζουν τον συνδυασμό του.
Μπροστά σ ‘αυτόν τον εφιάλτη που τον περιζώνει, άρχισε μια άνευ προηγουμένου μαύρη προπαγάνδα για να διασπάσει τον συνδυασμό μας διαδίδοντας ότι ο Στεφανίδης δεν κατεβαίνει στις εκλογές γιατί δεν συμπλήρωσε ψηφοδέλτιο. Προσωπικά του απαντώ: Πλανάστε πλανών οικτρών κύριε Τσαμασλή αν νομίζετε ότι με τέτοια τεχνάσματα θα αποκομίσετε όφελος.
Εμείς σας απαντάμε "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ". Είμαστε έτοιμοι παντοδύναμοι, πεισμωμένοι και με συμπαραστάτη τον απλό και μη διαπλέκομενο πολίτη να δώσουμε την μάχη νικηφόρα και θα την κερδίσουμε.
Παρόμοιες παραπλανητικές διαδόσεις κάνει και η ΠΑΣΟΚογενης παράταξη του κ. Μαυρομάτη.
Κύριε Μαυρομάτη, το 2014 δεν είναι 2002 που απευθυνόσασταν στον στενό κύκλο των ορίων της Ν. Μηχανιώνας που τάζατε στους πολίτες "τα πάντα όλα". Έχετε πλέον να αντιμετωπίσετε πολίτες άλλου επιπέδου, που δεν τους αγγίζουν οι υποσχέσεις και το παρελθόν αλλά θέλουν μια Διοίκηση 
χρηστή και διαφανή. Εσείς κάτι τέτοιο λογά φιλοσοφίας δεν μπορείτε να το παράσχετε.
Μιλάνε ακόμη, για αποχωρήσεις στελεχών μας. Απαντάμε . Μέσα σε εβδομήντα πέντε υποψηφίους θα βρεθούν και δύο Μηδίσαντες. Πίστεψαν ότι με την είσοδό τους στην παράταξη μας θα έλυναν όλα τους τα προσωπικά και οικονομικά προβλήματα. Τους ευχόμαστε καλή τύχη όπου κι’ αν πάνε.
Εμείς είμαστε υπερήφανοι για τους υποψηφίους μας γιατί είναι άνθρωποι συνειδητοποιημενοι, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, και επιτυχημένα άτομα στην επαγγελματική τους 
ζωή. Είναι όλοι μάχιμοι και έτοιμοι να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την προκοπή του Δήμου μας, με ανιδιοτέλεια και χωρίς ταπεινά ελατήρια. Δεν ήρθαν μαζί μας να κάνουν την καλή, όπως λέει ο λαός.

Εμείς αταλάντευτοι, μαχητικοί, ενθουσιώδεις, αλλά πάνω απ’ όλα ανυποχώρητοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί ξέρουμε ότι ο κόσμος μας θέλει. Θέλει κάτι το νέο και υγιές . Ξέρει ο κόσμος ότι συνειδητά δεν βάλαμε στο ψηφοδέλτιο μας επαγγελματίες πολιτικούς, γιατί η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι προσφορά στον συμπολίτη, στα νιάτα, στην Τρίτη ηλικία στον καθημερινό άνθρωπο. Καλούμε τους Δημότες να εμπιστεύονται μόνο τις δικές μας ενημερώσεις μέσα από την ιστοσελίδα μας www.dimiourgikiananeosi.gr
Την σελίδα μας στο facebook ζητώντας να γίνετε μελή της ομάδας μας ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ
στην σελίδα μας με τα σήματα μας επίσης στο facebook “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ‘στην οποία κάντε like και στο blog μας eu-thermaikos.blogspot.com

Κώστας Γιαννικόπουλος



KΑΛΟ ΑΓΩΝΑ !!!
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου