Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Παραιτούμαι... για να είμαστε όλοι μαζί !


Σύντομο ιστορικό
Από το 2006 ως υποψήφιος δήμαρχος Μηχανιώνας προσπάθησα να δώσω στους δημότες μια σοβαρή δυναμική, αποφασιστική προοπτική ανάπτυξης με συγκεκριμένο οδικό χάρτη. Πάντα πίστευα ότι η οικονομική ευημερία των δημοτών θα βοηθήσει την δημοτική αρχή να εγγυηθεί την ασφάλεια των δημοτών και θα της δώσει την δυνατότητα να κάνει ουσιαστική κοινωνική πολιτική.
Εκτέθηκα, είπα την αλήθεια και υποσχέθηκα μόνο όσα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Το 2010 συνεργάστηκα με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Αλεξανδρή για να μπορέσουμε να διοικήσουμε τον μεγάλο Καλλικρατικό δήμο μας. Από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου διαπίστωσα ότι η απαραίτητη συνεργασία και συμμετοχή στην διοίκηση ήταν ανύπαρκτη. Προσπάθησα επί 1 χρόνο, προειδοποίησα τους επόμενους 6 μήνες και τελικά αποστασιοποιήθηκα και ανεξαρτητοποιήθηκα.
Στο τέλος του 2013 εγώ μαζί με άλλους δυσαρεστημένους δημότες, θεωρώντας ότι δεν μας αξίζει να μας διοικούν και πάλι οι ίδιοι ή παρόμοιοι αποτυχημένοι άνθρωποι αποφασίσαμε να πάρουμε την τύχη αυτού του τόπου στα χέρια μας. Στόχος μας αρχικά ήταν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών και στην συνέχεια να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης. Σκοπός μας ήταν να κάνουμε μια συλλογική προσπάθεια για να βγάλουμε τον Δήμο μας από το τέλμα της κρίσης και όχι η απλή συμμετοχή μας στις εκλογές.
Από τον Ιανουάριο του 2014 ανακοινώσαμε στους δημότες ότι θα κατέβουμε στις εκλογές. Σκεφτήκαμε, οργανωθήκαμε και ολοκληρώσαμε τον σχεδιασμό της προεκλογικής μάχης μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Θέλαμε να δώσουμε μια τελείως διαφορετική νοοτροπία στην προεκλογική μάχη, χωρίς manager, image maker και διαφημιστικά γραφεία, χωρίς προεκλογικά γραφεία, χωρίς προσημειωμένα ψηφοδέλτια. Με ομαδικό πνεύμα και πολλές ώρες προσωπικής εργασίας φτιάξαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Χωρίς κανένα κόστος φτιάξαμε τον ιστότοπο, το blog, την σελίδα στο facebook, την εφημερίδα μας, κλπ.
Η παρούσα κατάσταση
Δυστυχώς χθες μαζί με την συντονιστική επιτροπή και μετά από συνετή και ψύχραιμη εξέταση όλων των δεδομένων και των εναλλακτικών επιλογών, αποφασίσαμε να μην οδηγήσουμε την παράταξη μας στην μάχη των εκλογών. Ήταν μια τακτική υποχώρηση, αλλά δυστυχώς επιβεβλημένη από κάποιους «εφιάλτες». Προσωπικά δεν διαπραγματεύομαι τίποτε και με κανέναν. Θεωρώ τυχοδιωκτική συμπεριφορά να προσπαθήσω να κατευθύνω τους συνεργάτες μου ή τους ψηφοφόρους μας σε κάποιον άλλον συνδυασμό. Με την απόφαση μου διαψεύδονται οι υποκριτές που βιαστικά διέδιδαν - για να δικαιολογήσουν δικές τους κινήσεις - ότι κατεβαίνω στις εκλογές, για να ικανοποιήσω προσωπικές μου φιλοδοξίες. 
Δηλώνω ότι θα είμαι πάντα παρών σε κάθε προσπάθεια, από όπου και αν προέρχεται που στοχεύει στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του δήμου μας. Τα προεκλογικά αναπτυξιακά σχέδια, οι μελέτες, που έχω κάνει για τον Δήμο, καθώς και οι γνώσεις μου στην διοίκηση θα είναι πάντα στην διάθεση του δήμου και των δημοτών, με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθούν έντιμα και με στόχο το γενικό καλό.
Καλώ όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να αγωνιστούν για την ευημερία του τόπου μας να μην το βάλουν κάτω. Να αγωνιστούν με κάθε τρόπο όχι προσκυνώντας σε συμφέροντα και μικροπολιτικές επιδιώξεις αλλά συντασσόμενοι σε κάθε προοδευτική προσπάθεια ανεξαρτήτως κόμματος, παρατάξεως, κλπ.
Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για να έχουμε την πολυτέλεια των μικροκομματικών πολιτικών του παρελθόντος. Πρέπει να κινηθούμε ενωμένοι, όλοι μαζί σε κάθε προσπάθεια, πρωτοβουλία, που διαμορφώνεται. Δεν έχει σημασία που βρίσκεται ο καθένας μας, σημασία έχει πάντα το κριτήριο να είναι οι κοινωνία μας, ο συνάνθρωπος μας. 
Ευχαριστώ για μια ακόμα φορά όλους εσάς που στηρίξατε με ειλικρίνεια εμένα προσωπικά, αλλά και την προσπάθειά της παράταξής μας. Ευχαριστώ όλους τους πολύ σημαντικούς ανθρώπους, που μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε για να δημιουργήσουμε την παράταξη. Θα είναι πάντα φίλοι μου και θα είμαι πάντα δίπλα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου