Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Άνθρωποι με καταλερωμένη την φωλιά τους πασχίζουν να βρουν λεκέδες στην δική σου

Αυτή η φράση του Αναγνωστάκη ταιριάζει απόλυτα στον κο Λαζαρίδη ο οποίος πλέον θαρρεί πως είναι ο πολιτικός αναλυτής και ταυτόχρονα ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στον τόπο μας. Στην νέα του εφημερίδα για μια ακόμα φορά αποτυπώνει την επικαιρότητα με επιλεκτικό και «κουτσομπολίστικο» τρόπο, κριτικάρει πρόσωπα και αποφάσεις, εκφράζει την άποψή του «επί παντός επιστητού», «λιβανίζει» τα φιλαράκια του και «πνέει τα μένεα» σ’ όσους τον αμφισβήτησαν και τον αμφισβητούν. 



Υπονομευτές, άσχετους και ανάξιους χαρακτηρίζει τον κο Μπάρμπα, τον κο Αθανασιάδη και την κα Ζαριφέ. Για μια ακόμα φορά ειρωνεύεται με επαίσχυντο τρόπο την κα Φερβελή τον κο Λιόλιο και τον κο Ντόκα. Και φυσικά μόνιμος και σταθερός στόχος του αποτελώ εγώ.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; 
Μέχρι σήμερα απέφυγα να απαντήσω σ’ αυτήν την αναιτιολόγητη επίθεση που δέχομαι από τον κο Λαζαρίδη, από τότε που μέσα στην Δημοτική ομάδα κατέκρινα τον τρόπο που λειτούργησε η διοίκηση, σε μια αδιαφανή - κατ’ εμένα - απ’ ευθείας ανάθεση. Αρχικά δεν γνώριζα καν τον πρωταγωνιστή αυτής της απ’ ευθείας ανάθεσης, μέχρι που δέχθηκα ύβρεις από τον κο Λαζαρίδη, όταν δήλωσα ότι δεν πρόκειται να στηρίξω καμιά αδιαφανή απ’ ευθείας ανάθεση. Θεώρησα ότι ο κος Λαζαρίδης αισθάνθηκε άσχημα και αμήχανα και αντέδρασε μ’ αυτόν τον ανόητο και παιδαριώδη τρόπο. Περίμενα καρτερικά εδώ 7 μήνες, αλλά μέχρι σήμερα δεν πήρα απάντηση για τη συγκεκριμένη μομφή. Θεωρώ ότι η παραίτηση του δεν είναι απάντηση, αλλά υπεκφυγή, οι δε συνεχείς επιθέσεις και προσβολές του δείχνουν έναν άνθρωπο κομπλεξικό, μικροπρεπή και μικρόψυχο.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του με αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ «γελοίο». Προσωπικά πιστεύω ότι γελοίος είναι αυτός που «το παίζει αξιοπρεπής». Αξιοπρέπεια είναι η ευγένεια, η ευπρέπεια και η περηφάνια. Ο πρώην αντιδήμαρχος άσκησε διοίκηση χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις στο έργο του, αλλά αντίθετα επηρεάζοντας, με τις εισηγήσεις του, σε μέγιστο βαθμό την συνολική πορεία της διοίκησης, μέχρι την ημέρα που έφυγε. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, το αξιοπρεπές θα ήταν να «το βουλώσει» και να κουρνιάσει σε μια γωνιά στο σπίτι του. Τον προκαλώ να βγει και να κάνει ένα απολογισμό της διοίκησής του και να δούμε αν θα πρέπει να μιλάει ή να ντρέπεται. Εξ’ αιτίας του χάσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, γιατί δεν εισπράτταμε τα τέλη ελλιμενισμού. Σχεδόν 2 χρόνια έχουν περάσει και δεν έχουμε λιμενικό γραφείο. Κινδυνεύουμε μάλιστα να επιστρέψουμε 2.000.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επί θητείας του δεν έγινε κανένα αναπτυξιακό έργο, αλλά ούτε και τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη. Δεν άκουσα ποτέ τον κο Λαζαρίδης να κάνει κάποιες προγραμματικές δηλώσεις ή έστω να μας αναφέρει κάποιες σκέψεις του, για το πώς θα αναπτυχτεί αυτός ο τόπος. Δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει, στα αιτήματα διαφόρων επενδυτών. Ο κος Λαζαρίδης ίσως είναι ο μοναδικός αντιδήμαρχος – και μάλιστα αντιδήμαρχος ανάπτυξης - που από τις 88 αποφάσεις που υπέγραψε στη θητεία του, το 60% περίπου αφορούσαν κλείσιμο ή σφράγισμα καταστημάτων.

Κε Λαζαρίδη
Πρέπει να μάθετε ότι η μικροπολιτική με τους επαγγελματίες, ή η διαχείριση των μικροσυμφερόντων, δεν λέγεται ανάπτυξη του Δήμου. 


Με κατηγόρησε ότι καταγγέλλω συναδέλφους μου, που εργάζονται για να καλύψουν και το δικό μου κενό. Όντως ο κος Λαζαρίδης αφιέρωνε αρκετές ώρες την ημέρα στον Δήμο, ενδεχομένως περισσότερες από εμένα. Αλλά συγκρίνει πράγματα ασύγκριτα, εστιάζοντας τεχνητά μόνο σε μια παράμετρο, απλά για να με κατηγορήσει. Με την ίδια λογική και εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο κος Λαζαρίδης ήξερε γιατί δουλεύει ή ποιον «δουλεύει».

Κε Λαζαρίδη
Το να διοικείς σωστά δεν έχει σχέση με το πόσες ώρες είσαι απασχολημένος και «πηγμένος» στο γραφείο σου, ή με το αν δεν έχεις χρόνο, ή δεν προλαβαίνεις να μιλήσεις στο τηλέφωνο. Για να μπορέσει κάποιος να διοικήσει χρειάζεται πρωταρχικά «αυτό - διοίκηση», καλή προετοιμασία και κυρίως «αυτό – αξιολόγηση». Η διοίκηση είναι μια έννοια που εμπεριέχει δράση, ενέργειες, δημιουργικότητα και εφευρετικότητα. Το αν διοικήσατε σωστά δεν έχει σχέση με το πόσες ώρες αφιερώσατε, αλλά με την αποτελεσματικότητά σας.
Παρ’ όλη λοιπόν την καθομολογουμένη αναποτελεσματικότητά σας, εσείς πλέον πιστεύεται ότι έχετε «αποκρυσταλλώσει άποψη για τον τρόπο που πρέπει να ασκείται η διοίκηση ενός τόπου» και έτσι μπορείτε να μας «ξανασώσετε» αν διαπιστώσετε «ότι μπορεί να υπάρξουν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν μια σοβαρή προσπάθεια». 


Είναι ανέντιμο ο κος Λαζαρίδης να παραιτείται από αντιδήμαρχος, γιατί δήθεν θίχτηκε από την στάση του Δημάρχου, να τον κατηγορεί αρχικά για την δική του αναποτελεσματικότητα και λίγο αργότερα να το παίζει ξανά υποστηρικτής της πολιτικής του. Ο ίδιος ήταν αυτός που επί χρόνια αντιπολιτευόταν τον Αλεξανδρή και ξαφνικά το 2010 πριν τις δημοτικές εκλογές τον «ερωτεύτηκε» και πήγε μαζί του. Φυσικά σαν γαμήλιο δώρο πήρε την αντιδημαρχία.

Κε Λαζαρίδη
Κάθε άνθρωπος κρίνεται από την ηθική του και την στάση του κατά την διάρκεια της ζωής του. Το «βρίζω – γλύφω – ξαναβρίζω - ξαναγλύφω» σίγουρα δεν είναι αξιοπρεπές. 


Με κατηγόρησε ότι έχω άγνοια και ότι είμαι «πολιτικός νάνος». Από την άλλη όμως, με αποκάλεσε ονειροπόλο γιατί οι ιδέες μου είναι ανέφικτες.

Κε Λαζαρίδη
Χρήσιμο θα ήταν να «αποκρυσταλλώσετε πλέον» την άποψη ότι «τον Κόσμο δεν τον αλλάζουν οι πολλοί ρεαλιστές, λογικοί κι υπάκουοι, αλλά οι λίγοι Τρελοί κι Ονειροπόλοι». 


Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου