Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κάλεσμα στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

O 8ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, πλαισιωμένος από τους δρόμους υγείας 5.000μ., 10.000μ. και 1.000μ. μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος οργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης από το 2006. Στις 10 Ιανουαρίου 2006, έγινε η επίσημη αναγνώριση και έγκριση από την ΙΑΑF και την ΑΙΜS, για την άμεση διοργάνωση ενός Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου, με τον τίτλο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», με σημείο εκκίνησης την Πέλλα και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Από τότε έως σήμερα, η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της IAAF, AIMS και του ΣΕΓΑΣ. Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» έχει αξιολογηθεί με το bronze label (για το 2010 – 2011), από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και είναι μέλος της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS).
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, και η κορυφαία διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα, αφού προσελκύει περισσότερους από 7.000 συμμετέχοντες. Φέτος, οι συμμετοχές και στα τέσσερα δρομικά αγωνίσματα του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» αναμένεται να ξεπεράσουν τις 8.000.
Ο Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης καθιέρωσε ως χρόνο διεξαγωγής του Διεθνούς Μαραθωνίου την εαρινή περίοδο. Η εκκίνηση, λοιπόν, δίδεται πάντα δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου