Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μέθοδοι Γκέμπελς και Γεωργαλά στο Δήμο Θερμαϊκού

Σπύρος Κουζινόπουλος
δημοσιογράφος-συγγραφέας, 
τ.Γενικός Διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό 
"ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ για τον νέο Δήμο Θερμαϊκού"
Ο αρχηγός των «Ες-Ες» Χάινριχ Χίμλερ, είχε κάποτε πει για τον διαβόητο υπουργό Προπαγάνδας του Χίτλερ, Πάουλ Γιόζεφ Γκέμπελς:«Δώστε σε αυτόν τον άνθρωπο ένα μικρόφωνο ή έναν στυλογράφο και θα κάνει τους εβραίους να αυτοκτονήσουν από ενοχές».

Το θυμηθήκαμε, διαβάζοντας το τελευταίο, νο 5, τεύχος της προεκλογικής φυλλάδας που εκδίδει μέρα παρά μέρα ο απερχόμενος δήμαρχος Μηχανιώνας και υποψήφιος για το Δήμο Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης. Μία φυλλάδα που αποπνέει μία φασίζουσα νοοτροπία. Καθώς, ενώ κραυγάζει πρωτοσέλιδα ότι … «χρεωκόπησε ο νυν δήμαρχος Θερμαϊκού», από την άλλη, επιχειρώντας μία πλήρη διαστροφή της αλήθειας και κάνοντας «το μαύρο-άσπρο», διατείνεται πως «ο δήμος Μηχανιώνας αναδεικνύεται για μία ακόμη τετραετία οικονομικά εύρωστος και υγιής» !!

Δεν μας πέφτει λόγος να υπερασπιστούμε το δήμο Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή. Αντιθέτως, πολλές φορές μέχρι τώρα επισημάναμε τα φαινόμενα αδράνειας, κακοδιοίκησης και απουσίας από τα προβλήματα, που οδήγησαν τα τελευταία χρόνια την Περαία, τους Ν.Επιβάτες και την Αγ. Τριάδα στο χάλι που βρίσκονται σήμερα και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο κάτω-κάτω της γραφής, με τον ίδιο πάνω-κάτω τρόπο λειτούργησαν και οι δύο σε Θερμαϊκό και Μηχανιώνα, φέρνοντας τους δύο δήμους στη σημερινή κατάντια. Ίσως θα έπρεπε πάλι, αντί να εμπλακούμε στην κοκορομαχία Μαυρομάτη-Αλεξανδρή, να θυμηθούμε τη σοφή εκείνη λαϊκή παροιμία που μιλάει για έναν καυγά «….σε ξένο αχυρώνα».

Αποφασίσαμε όμως ότι πρέπει να παρέμβουμε, επιτελώντας το δημοκρατικό μας χρέος. Καθώς, ως σκεπτόμενοι δημοκρατικοί πολίτες, ως δημοσιογράφοι και ως άνθρωποι, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σ΄αυτό το κραυγαλέο φαινόμενο μαύρης προπαγάνδας. Πολύ περισσότερο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με μία ωμή διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μία ωραιοποίηση της αθλιότητας. Πρόκειται για μία μεθοδολογία που την ακολούθησαν κατά κόρον οι προπαγανδιστές του Γ΄Ράϊχ αρχικά και του Γεωργαλά αργότερα, στα χρόνια της χούντας.

Αντί να εγκαλεί ο κ. Μαυρομάτης τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και να την καλεί να απολογηθεί για «οικονομικά εγκλήματα», καλά θα ήταν να μιλήσει για τη δική του διοίκηση. Να πάψει να ωραιοποιεί αποπροσανατολιστικά την οικονομική κατάσταση του δικού του δήμου. Να σταματήσει να διαστρέφει τα στοιχεία και να βιάζει την αλήθεια, υποκρινόμενος πως τάχα ο δήμος Μηχανιώνας είναι… «εύρωστος οικονομικά». Και μάλιστα τόσο εύρωστος, ώστε… «τα γεμάτα ταμεία της Μηχανιώνας θα προσπαθήσουν να ισοσκελίσουν το έλλειμμα και τα χρέη των άλλων δύο δήμων Θερμαϊκού και Επανομής που προσέρχονται στο νέο Δήμο Θερμαϊκού με αρνητικό πρόσημο». 

Αλήθεια, πόσο «εύρωστος» είναι ένας δήμος και πόσο «γεμάτα» τα ταμεία του, όταν:

-Έχει χρέος ύψους 1.950.000 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

-Οφείλει 2.600.000 στο Δημόσιο Ταμείο από το αντίστοιχο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Δήμο Μηχανιώνας για τις παράνομες πέργκολες καταστημάτων που με υποκίνηση Μαυρομάτη δημιουργήθηκαν.

-Είναι άδειο το ταμείο του δήμου από έσοδα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, καθώς λόγω της οφειλής αυτής, κατάσχονται εδώ και ένα και πλέον μήνα όλα τα έσοδα του Δήμου.

-Το ταμείο επιπλέον είναι άδειο και λόγω της κατάχρησης ύψους 894.000 ευρώ που συνέβη στο δήμο λόγω της απουσίας οποιουδήποτε ελέγχου αλλά και της ανικανότητας Μαυρομάτη.

-Ακόμη, υπάρχει το δημοτικό χρέος ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000) προς την ΕΥΑΘ, καθώς επί πέντε (5) χρόνια τώρα ο δήμος δεν αποδίδει τα χρήματα που εισπράττει από τα τέλη αποχέτευσης.

-Τέλος, κοντά σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθούν και τα λεγόμενα «κρυφά» χρέη προς τράπεζες, οργανισμούς και πιστωτές.

Επομένως, ο «εύρωστος» κατά τα άλλα και σύμφωνα με τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς Μαυρομάτη δήμος Μηχανιώνας, χρωστάει αυτή τη στιγμή πάνω από οκτώ (8) εκατ. ευρώ. Με συνέπεια, μαζί με το αντίστοιχο περίπου χρέος που συσσώρευσε και ο έτερος ανίκανος δήμαρχος, ο νυν δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, να έχουν και οι δυο τους δημιουργήσει μία ασφυκτική θηλιά στο λαιμό του νέου δήμου. Ο οποίος θα ξεκινήσει από 1ης Ιανουαρίου 2011 με πολύ κακούς οιωνούς, σέρνοντας ξωπίσω του χρέη πάνω από 15 εκατ. ευρώ.

Αλήθεια, ποιος είπε την παρακάτω φράση: «Είναι ορατός ο κίνδυνος το επόμενο διάστημα ο δήμος να μην μπορεί να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα». Την είπε ο Μαυρομάτης για τον Αλεξανδρή ή ο Αλεξανδρής για τον Μαυρομάτη; Όποιον από τους δύο κι αν επιλέξατε, πέσατε σίγουρα μέσα.

Με την ευκαιρία, ποιος πληρώνει τα έξοδα έκδοσης της πολυτελούς φυλλάδας του κ. Μαυρομάτη αλλά και της πολυέξοδης προεκλογικής του καμπάνιας; «Ο έρωτας, ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται» λέει η λαϊκή παροιμία. Ο απερχόμενος δήμαρχος Μηχανιώνας, κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα πέντε φύλλα αυτής της εφημερίδας. Με το τιράζ που τυπώνει, το κόστος ανέρχεται για το κάθε φύλλο στα 4.000 ευρώ. Επί 5 μας κάνουν 20.000 ευρώ. Αλήθεια, ασχολήθηκε με την περίπτωση η «Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων» που λειτουργεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε εφαρμογή του νόμου 3870/2010 ;

Και κάτι ακόμη: Τι λένε για όλες αυτές τις μεθοδεύσεις οι υποψήφιοι του συνδυασμού Μαυρομάτη, ιδιαίτερα εκείνοι που μέχρι χτες μιλούσαν για την τάχα «αριστερή» τους προέλευση; Τι λένε και όλα εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να στηρίξουν δημόσια τον απερχόμενο δήμαρχο Μηχανιώνας και διαλαλούν δεξιά και αριστερά ότι είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης στο δήμο Θερμαϊκού: Συμφωνούν με την τακτική που ακολουθεί; Εγκρίνουν τις μεθόδους του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου