Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Όλα τα ψέματα έχουν ημερομηνία λήξης…

Στεφανίδης Κυριάκος
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΕΡΑΙΑ του Οκτωβρίου 2010

Με αφορμή ένα προεκλογικό έντυπο της παράταξης του κου Μαυρομάτη, που απευθύνεται σε ψηφοφόρους, που δεν γνωρίζουν «τι εστί» Μαυρομάτης, θα μπορούσα και εγώ να τους απαριθμήσω την αντίθετη πλευρά, αυτήν που έχουν νιώσει η πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Μηχανιώνας.

Παραδέχομαι λοιπόν ότι ο κος Μαυρομάτης γνωρίζει πώς να αξιοποιήσει την κάθε πρόκληση γιατί διαθέτει εξειδικευμένες ικανότητες και γρήγορα αντανακλαστικά, αλλά για ποιον; Σίγουρα όχι για τον Δήμο, αφού αποδεδειγμένα είναι αναποτελεσματικός, μη αποδοτικός, ανέντιμος και αναξιόπιστος. Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι διαθέτει 8ετή εμπειρία στην υποβάθμιση του Δήμου Μηχανιώνας. Σχέσεις εμπιστοσύνης έχει συνάψει μόνο με ημετέρους οι οποίοι έχουν πάρει την πλειοψηφία των απ’ ευθείας αναθέσεων. Τα έργα δε που έχει «πετύχει» είναι ήσσονος σημασίας- δεν υπάρχει κανένα μείζον αναπτυξιακό έργο. Ο διάτρητος και επικίνδυνος δρόμος Μηχανιώνας – Πλαγιαρίου απλά χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ μέσω του Δήμου και δεν το έκανε ο δήμαρχος Μηχανιώνας, αφού στον Δήμο ανήκουν τα πρώτα 500 μέτρα από τα 3 χιλιόμετρα. Το αποχετευτικό είναι έργο της ΕΥΑΘ και φυσικά υλοποιείται σ’ όλους τους δήμους. Το δίκτυο ύδρευσης της Μηχανιώνας είναι από αμίαντο και δεν έχει αντικατασταθεί παρά τις υποσχέσεις του δημάρχου από το 2002. Πριν από 3 μήνες και πάλι πλημμύρησε η ιχθυόσκαλα, όπως έγινε και πριν από μερικά χρόνια. Τα σχολεία τα φτιάχνει η Νομαρχία μέσω του ΟΣΚ και όχι ο δήμος. Ο δήμος απλά ενημερώνει για τις ανάγκες και κάνει τα αντίστοιχα αιτήματα. Το κλειστό Γυμναστήριο το οποίο σχεδιάστηκε να είναι έτοιμο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του εξ’ αιτίας των άστοχων επιλογών του Δημάρχου. Σήμερα προεκλογικά με δανεικά 1.800.000 ευρώ φτιάχνει κάποιους δρόμους στην επέκταση (Χαβάη). Ο δήμαρχος μας προώθησε τις Ζώνες Οικιστικής Ανάπτυξης (ΖΟΕ), όπου φρόντισε να μη υπάρξει ανάπτυξη για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια. Το σχέδιο αυτό δεν έχει καμία ορθολογική δομή, δεν αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής μας για τουριστική ανάπτυξη, και έχει περίεργα γεωγραφικά σχήματα που αφήνουν έντονα την υποψία ότι εξυπηρετήθηκαν διάφορα συμφέροντα. 

Ξόδεψε 2.000.000 ευρώ για να φτιάξει 3 καλύβες και να βελτιώσει την ύδρευση και το φωτισμό του λιμανιού. Φυσικά και δεν ίδρυσε το Αστυνομικό Τμήμα, απλά πρότεινε να εγκατασταθεί στο χειρότερο σημείο για τον Δήμο μας, στην Κερασιά. 

Για να μη κουράζω τους αναγνώστες τα «έργα, έργα, έργα» που αναφέρει το έντυπο του κου Μαυρομάτη απλά δεν υπάρχουν. Η 8ετία του υπονόμευσε το μέλλον του τόπου μας και υποθήκευσε το μέλλον των συνδημοτών μας. Η μοναδική ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα μας αποτελείται από την ανεργία την ανασφάλεια, τις διακρίσεις, την αταξία, την βρωμιά. Οι υλοποιήσιμοι στόχοι που αναφέρεται αφορούν μόνο τους προσωπικούς του, γιατί ήταν τελείως αναποτελεσματικός στους στόχους που έθεσε για την Μηχανιώνα. Που είναι το Διεθνές πανεπιστήμιο, το Βοτανικό πάρκο, το Ενυδρείο, τα διάφορα Μουσεία, το Θαλάσσιο πάρκο, οι Ξενοδοχειακές μονάδες, το Συνεδριακό κέντρο, κλπ; 

Όλα αυτά τα χρόνια επέδειξε ανικανότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων του ως δήμαρχος. Η αποδοτικότητα δε των οικονομικών στοιχείων του Δήμου μας, όπως αυτό προκύπτει από τους ισολογισμούς των τελευταίων 5 ετών, βρίσκεται στο ναδίρ. Για πρώτη φορά υπάρχουν τόσα σκάνδαλα στην μικρή μας κοινωνία: η Υπεξαίρεση των 900.000 ευρώ, η αναγκαστική κατάσχεση από την Εφορία για πρόστιμα πολεοδομίας 2.600.000 ευρώ, το χρέος στην ΕΥΑΘ 1.000.000 ευρώ, η 30μερη παύση του από την περιφέρεια για παραβάσεις στο Τουρμπαλί, το σβήσιμο από τους σκληρούς δίσκους της ΔΕΥΑΜ των οικονομικών στοιχείων, η μαύρη εργασία που διαπίστωσε το ΙΚΑ και η επιθεώρηση εργασίας στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, κλπ 

Σας ζητάει λοιπόν ο κος Μαυρομάτης να μην αφήσετε αναξιοποίητη την ευκαιρία να τον ψηφίσετε, γιατί έτσι όπως κατάντησε και κατέστρεψε την Μηχανιώνα, θα καταντήσει και την «νέα πρόκληση που λέγεται Καλλικράτης» και γιατί του αξίζει να είναι δήμαρχος του νέου Δήμου Θερμαϊκού. 

Κυρίες και κύριοι 
Η αλήθεια και το ψέμα εξουσιάζουν όλη μας τη ζωή και καθορίζουν τα πάντα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η αλήθεια είναι χρήσιμη, γιατί προσφέρει βοήθεια, αναζωογονεί, αλλά συχνά καταστρέφει, ταπεινώνει, στεναχωρεί, πληγώνει. Σε αντίθεση, το ψέμα διαστρεβλώνει, αλλοιώνει, χτίζει την δική του πραγματικότητα, τροποποιεί και εξαπατά, ταυτόχρονα όμως προσφέρει ικανοποίηση, ευφορία και ευτυχία. Η αλήθεια είναι παντοτινή ενώ το ψέμα όμως έχει ημερομηνία λήξης 
Εμείς πιστεύουμε στα φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Έχουμε σχέδιο και όραμα για την ανάπτυξη του τόπο μας. Δεν είμαστε παπατζήδες και αεριτζήδες. Δεν χρησιμοποιούμε ξύλινη τυποποιημένη γλώσσα για να σας παραπλανήσουμε. Θέλουμε να μας δώσετε την δυνατότητα να σας αποδείξουμε ότι αν κάποιος θέλει πραγματικά μόνο το καλό του τόπου του, μπορεί να το πετύχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου