Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Καταπέλτης το πόρισμα κατά Μαυρομάτη

του Σπύρου Κουζινόπουλου, δημοσιογράφου-συγγραφέα

Δεν έπεισε κανέναν ο απερχόμενος δήμαρχος Μηχανιώνας, Γιάννης Μαυρομάτης, στην τηλεοπτική του αντιπαράθεση, το βράδυ της Τρίτης, με τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή στην TV-100. Νευρικός, αγχωμένος, εριστικός, προσπαθούσε να απαντήσει με υπεκφυγές στα ερωτήματα που έθεταν οι τηλεθεατές και ο παρουσιαστής της εκπομπής, δημοσιογράφος Δημήτρης Ασπροπούλης.
Ενδεικτική της αποπροσανατολιστικής του στάσης, ήταν η απάντησή του στην ερώτηση σχετικά με το πόρισμα για την κατάχρηση ύψους 894.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου. «Όταν το πάρω στα χέρια μου, τότε θα το δημοσιεύσω στην εφημερίδα που βγάζω», είπε ο κ. Μαυρομάτης, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό… άγνοια για το περιεχόμενο του εγγράφου.
Εφόσον όμως, όπως λέει, δεν είδε το πόρισμα, τότε γιατί δεν αντιδρά στα όσα βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας;  Γιατί δεν προσπαθεί να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του εφόσον όπως ισχυρίζεται είναι «καθαρός»;  Γιατί δεν ζήτησε ο ίδιος να πάρει στα χέρια του το πόρισμα και να απαντήσει στους επικριτές του, εάν δεν είναι αλήθεια τα όσα του καταμαρτυρούν;
Σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν σε αρκετές εφημερίδες και αναρτήθηκαν σε πάρα πολλές ιστοσελίδες στο Ίντερνετ, το πόρισμα που συνέταξε ο Επιθεωρητής της Επιθεώρησης Κεντρικής Μακεδονίας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γερονάσιος, επιδόθηκε από Δικαστικό Επιμελητή της υπηρεσίας στον κ. Μαυρομάτη εδώ και πολύ καιρό, περίπου δύο μήνες πριν. Και το πόρισμα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πολύ αξιόπιστη πηγή, είναι καταπέλτης κατά του δημάρχου Μηχανιώνας. Επισημαίνοντας τις βαρύτατες πολιτικές και άλλες ευθύνες του κ. Μαυρομάτη προσωπικά για το γεγονός ότι ενώ συνεχίζονταν επί ενάμιση έτος η κατάχρηση, η διοίκηση του Δήμου Μηχανιώνας δεν έκανε το παραμικρό για να την εντοπίσει και να την σταματήσει όσο ήταν ακόμη καιρός. Πριν δηλαδή να φτάσει η κλοπή σε αυτό το τεράστιο ύψος των 900.000 περίπου ευρώ.
Όμως το ίδιο αποπροσανατολιστική, ήταν η στάση του και στις άλλες ερωτήσεις που του τέθηκαν. Όπως για παράδειγμα για τα 42 τον αριθμό «μεγάλα έργα» που είχε εξαγγείλει στις προηγούμενες εκλογές του 2006 για τη Μηχανιώνα και από τα οποία δεν υλοποίησε κανένα.
Θυμίζουμε μερικές από τις υποσχέσεις Μαυρομάτη για έργα: Διεθνές Πανεπιστήμιο,  Διεθνές συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, κέντρο ιππασίας, πάρκο άθλησης και αναψυχής, ενυδρείο, τσιπουράδικα, υπόγειο πάρκινγκ, βαγονέτο σύνδεσης παραλίας με τον οικισμό, προστατευτικός μώλος στο λιμάνι, αλιευτικό μουσείο, κολυμβητήριο, θέατρο και πολλά άλλα.
Το μόνο που βρήκε να πει, ήταν ότι έκανε σχολικά κτίρια και κάποια κράσπεδα δρόμων. Για να του θυμίσει όμως ο κ. Αλεξανδρής ότι τα μεν σχολεία έγιναν με κονδύλια του υπουργείου Παιδείας και οι δρόμοι με λεφτά της νομαρχίας.
Τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών, πολλά έχουμε να ακούσουμε ακόμη από τον κ. Μαυρομάτη. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι πολίτες μπούχτισαν πλέον από τον βίο και την πολιτεία του. Γιαυτό και ετοιμάζονται να τον μαυρίσουν πανηγυρικά την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου