Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Καταδιώκει πολιτικούς του αντιπάλους ο Μαυρομάτης !!

του Σπύρου Κουζινόπουλου, δημοσιογράφου-συγγραφέα
Απίστευτο και όμως αληθινό: Υπάρχει δήμαρχος ο οποίος εν έτη 2010, χρησιμοποιώντας μεθοδολογία άλλων εποχών, καταδιώκει  πολιτικό του αντίπαλο και προσπαθεί να βάλει λουκέτο στο κατάστημά του. Ο λόγος για τον δήμαρχο Μηχανιώνας, Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος επιχείρησε να σφραγίσει και μάλιστα την επομένη των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, το γνωστό όχι μόνο στη Νέα Μηχανιώνα αλλά και ευρύτερα κατάστημα με λουκουμάδες του Μανόλη Μαργαρίτη, επειδή ο τελευταίος ήταν υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό Οικονομίδη!!!  Και επειδή βέβαια όλες οι αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου τα τελευταία οκτώ χρόνια λαμβάνονται στο γόνατο, όταν ο κ. Μαργαρίτης με εξώδικό του κατήγγειλε ως παράνομη την ενέργεια και απείλησε να καταφύγει στη δικαιοσύνη, τότε άρον-άρον η διοίκηση Μαυρομάτη αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφασή της !!
Το κατάστημα του Μανόλη Μαργαρίτη, που είναι στο όνομα της συζύγου του κυρίας Παρασκευής Γιαρίσα, λειτουργεί δεκαετίες τώρα επί της οδού Πολυτεχνείου 105 στη Ν.Μηχανιώνα καθ΄ όλα νόμιμα. Έρχεται όμως πριν λίγες μέρες, στις 29 Οκτωβρίου 2010, η υπό τον κ. Μαυρομάτη Δημαρχιακή Επιτροπή και αυθαίρετα, με την υπ΄αριθμό 102/2010 απόφασή της, στηριζόμενη σε μία διένεξη που έχει ο κ. Μαργαρίτης με συγγενικό του πρόσωπο, και χωρίς ουσιαστικό λόγο, αποφασίζει το σφράγισμα του καταστήματός του. Του στέλνει μάλιστα και έγγραφο ανακοινώνοντάς του «το οριστικό κλείσιμο του καταστήματός σας». Όπως μάλιστα αναφέρεται στο κατάπτυστο εκείνο έγγραφο «η σφράγιση του καταστήματός σας θα γίνει στις 08/11/2010, ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 1,30», δηλαδή την επομένη του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν την 29η Οκτωβρίου, είχαν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι συνδυασμοί που πήραν μέρος στις εκλογές και μεταξύ αυτών και ο συνδυασμός του κ. Απόστολου Οικονομίδη, στο ψηφοδέλτιο του οποίου μετείχε ο κ.Μανόλης Μαργαρίτης ως υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Μηχανιώνας.
Με την ευκαιρία να πούμε ότι ο κ. Μ.Μαργαρίτης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο ή κάποιος άγνωστος καταστηματάρχης που μπορεί να υπέπεσε σε κάποια παράβαση, αλλά επίλεκτο μέλος της κοινωνίας της Νέας Μηχανιώνας, με πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες δεκαετιών, σκληρός πολέμιος όλα αυτά τα χρόνια των αυθαιρεσιών της διοίκησης Μαυρομάτη.
Τελικά, ακόμη και ο νομικός σύμβουλος αλλά και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εισηγήθηκαν να μην εκτελεστεί η απόφαση εκείνη, διαπιστώνοντας πόσο διάτρητη ήταν. Και ύστερα και από το εξώδικο που απέστειλε ο κ. Μαργαρίτης, αναγκάστηκε η Δημαρχιακή Επιτροπή να συνέλθει εκτάκτως στις 5 Νοεμβρίου 2010, την προπαραμονή δηλαδή των εκλογών και να αποφασίσει με την υπ΄αριθμό 108/2010 απόφαση την αναστολή της εκτέλεσης της με αριθμό 102/2010 απόφασής της «περί ανάκλησης άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος».
Πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι η πρώτη απόφαση για το σφράγισμα του καταστήματος του Μανόλη Μαργαρίτη είχε ληφθεί από τη Δημαρχιακή Επιτροπή παρουσία των μελών της Γιάννη Μαυρομάτη, Θρασύβουλου Παζαρόπουλου, Αγγελάκη Σαμακοβλή και Κώστα Τζούμα, κι ενώ απουσίαζε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο, Κυριάκος Στεφανίδης, ο οποίος αντέδρασε επίσης δυναμικά όταν πληροφορήθηκε την αυθαίρετη ενέργεια της διοίκησης Μαυρομάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου