Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Γιατί «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ για ΟΛΟΥΣ» ; Γιατί Γιάννη Αλεξανδρή ; Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι !

Αστεριάδου Πόπη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον
συνδυασμό "ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ για ΟΛΟΥΣ"

Για περίπου 9000 κατοίκους στη Μηχανιώνα εδώ και οκτώ χρόνια η λέξη διαφάνεια δεν υπήρξε καν στο λεξικό χάριν στα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης διοίκησης. Είδαμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι η λέξη ήθος, είναι μία πολυτέλεια στην οποία δεν δίνουν την παραμικρή σημασία κάποιοι συνυποψήφιοί μας. Είδαμε ότι η χρηστή διαχείριση των οικονομικών , είναι λέξεις που ενδεχομένως δεν διδάχθηκαν ποτέ.
Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος. Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής μας. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε στο εξής να χρησιμοποιείται η Μηχανιώνα ως παράδειγμα κακοδιαχείρησης και σκανδάλων.
Είναι κοινό μυστικό και καθημερινή συζήτηση ότι οι δημότες του σημερινού Δήμου Μηχανιώνας έχουν δυστυχως στην πλάτη τους, εκτός από το γενικό δημόσιο χρέος που αντιμετωπίζει ο κάθε Έλληνας, και ένα επιπλέον, μεγάλο ποσό που προέκυψε από την κακή μέχρι σήμερα διοίκηση του δήμου.
 Ηδη στη δημοσιότητα έχουν δοθεί περιπτώσεις απώλειας χρημάτων από τα ταμεία του Δήμου Μηχανιώνας που συνολικά πλησιάζουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Μάθαμε για την περίπτωση του υπέρογκου προστίμου από την Πολεοδομία που θα βαρύνει τους δημότες και για τα επόμενα χρόνια και αφορά 2.600.000 ευρώ. Μάθαμε για τις 900.000 που λείπουν από το ταμείο και ήδη η δικαιοσύνη έχει ολοκληρώσει την έρευνα για την περίπτωση της υπεξαίρεσης, αν και το πόρισμα όλως περιέργως δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.
Την ίδια ώρα και για τελείως διαφορετικούς λόγους η Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας επέβαλε παύση καθηκόντων για 30 ημέρες στον σημερινό Δημαρχο Μηχανιώνας για σοβαρή παράβαση καθήκοντος.
Όταν λοιπόν ο νέος διευρυμένος νέος Δήμος θα έχει από την πρώτη του έτους να ανταπεξέλθει σε 235 νέες αρμοδιότητες , άνθρωποι που δεν έδειξαν την απαιτούμενη υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις μικρότερων δήμων, φανταστείτε τι θα μπορούσε να γίνει αν αναλάμβαναν τη διοίκηση ενός τεράστιου δήμου όπως είναι ο νέος Δημος Θερμαϊκού.
Η  παράταξη «Θερμαϊκός για όλους» μέσα από τη σύνθεση δυνάμεων και την επιλογή των καλύτερων στελεχών και από τους τρεις δήμους που θα αποτελέσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2011 τον νέον διευρυμένο Δήμο Θερμαϊκού αντιμετωπίζει ήδη ώριμα και συνετά τα θέματα της λειτουργίας του νέου δήμου.
Ενενήνταεννέα στελέχη έχουν τεθεί ήδη στη διάθεση των δημοτών έτοιμα για δουλειά Πολλή δουλειά , κάτι που ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Αλεξανδρής έχει ήδη αποδείξει στην προηγούμενη θητεία του, και την οποία κανένα στέλεχος της παράταξης δεν φοβάται. Και καλή δουλειά καθώς όλοι μας είμαστε άνθρωποι που είτε έχουμε δουλέψει για χρόνια στην αυτοδιοίκηση,  είτε έχουμε διακριθεί στους επαγγελματικούς μας χώρους και μπορούμε να προσφέρουμε εξειδικευμένη γνώση για το κοινό καλό. Με λίγα λόγια, δεν είμαστε απλά έτοιμοι, είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε.
Τίποτα ωστόσο δεν θα είναι  εφικτό εάν δεν προηγηθεί μία «συμφωνία» μεταξύ της διοίκησης και των δημοτών. Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να έχουν αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό. Να αποτελέσουν μία ένδειξη ότι η κοινωνία στη βάση της είναι ενωμένη και έχει ως στόχο το κοινό καλό, τη συμμετοχικότητα, την ανάπτυξη  και την αλληλεγγύη. Από την προσπάθεια που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να λείπει κανείς. Άλλωστε όταν μιλάμε για τον δήμο μας, μιλάμε για την καθημερινότητά μας. Για το σπίτι μας, το σχολείο των παιδιών μας.  Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην παράταξη «Θερμαϊκός για όλους», τη δημοτική μας παράταξη, έχουμε δώσει το δείγμα γραφής  μας, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και τα καταφέρνουμε.
Η μέχρι σήμερα διοίκηση του Γιάννη Αλεξανδρή στον σημερινό Δήμο Θερμαϊκού μας έχει δείξει πως όταν κάποιος  γνωρίζει τον τρόπο και κυρίως, όταν ήδη έχει πιστοποιηθεί να διαχειρίζεται ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Ούτε την απειλή της οικονομικής κρίσης.
Έχει υποβληθεί ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου ένα πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης που αφορά και τους τρεις σημερινούς δήμους . Αυτό δείχνει ότι η παράταξή μας «Θερμαϊκός για όλους»  έχει αρχίσει ήδη να εργάζεται προς όφελος και του κάθε  νέου δημότη του υπό συνένωση δήμου. Είναι ένα μικρό παράδειγμα για το ότι δεν θα υπάρξει ούτε μία ημέρα χαμένη.
 Η φράση «είστε όλοι ίδιοι» δεν μας αφορά. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν ελεγχόμαστε όλοι για παράβαση καθήκοντος, δεν επιτρέψαμε όλοι τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο δήμο μας. Δίνουμε νέα πνοή στον τόπο μας, ενισχύουμε την δυναμική του.
Εγγυόμαστε αυτό που τόσο λείπει στις ημέρες μας από την πολιτική . ΤΟ ΗΘΟΣ. Με χέρια καθαρά και το κεφάλι ψηλά, μπορούμε και σας κοιτάμε στα μάτια. Και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε ποτέ. Γιατί πολύ απλά…. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου