Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Προϋπολογισμός 2013: ευχές για το καλύτερο

Ο προϋπολογισμός του 2013 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 23 Ιανουαρίου. Ο νέος αντιδήμαρχος οικονομικών εισηγήθηκε το θέμα λέγοντας για ακόμα μια φορά, όπως και ο προκάτοχός του ότι είναι ρεαλιστικός. Δεν έχω λόγο να πιστέψω το αντίθετο, αλλά ο περσινός ρεαλιστικός προϋπολογισμός υλοποιήθηκε κατά 2/3.
Επίσης φέτος τα έσοδα θα είναι περίπου  κατά 3.000.000 μειωμένος, άρα αν η διοίκηση συνεχίσει την ίδια τακτική φαντάζομαι ότι τα πράγματα φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αφού τα χρέη παραμένουν στα ίδια ποσοστά σε σχέση με τα έσοδα.
Πέρσι το τεχνικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε πολύ μικρό ποσοστό και δεν έγινε κανένα αναπτυξιακό έργο.
Το μόνο που έκανε το 2012 η διοίκηση ήταν μια απλή διαχείριση των λιγοστών χρημάτων που  παίρνουμε από το κράτος. Και αυτά τα χρήματα δεν τα διαχειριστήκε με διαφάνεια αλλά με πάμπολλες απ´ ευθείας αναθέσεις, που μας αφήνουν να φανταζόμαστε ότι θα μπορούσαμε με διαφανείς διαδικασίες να μειώσουμε τα έξοδα, να εξοικονομήσουμε περισσότερους πόρους για να καλύψουμε τις τεράστιες ανάγκες του δήμου.
Οι προτάσεις μου στην Διοίκηση ήταν
Να γίνει ρύθμιση των χρεών.
Να γίνει διοικητική αναδιοργάνωση με τοπικούς αντιδημάρχους και σφαιρικούς προϋπολογισμούς
Να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα στο δήμο μας, μέσω της ανάπτυξης από ανθρώπους με όραμα και φαντασία.
Ελπίζοντας ότι με την καινούργια ηγεσία στην αντιδημαρχία Οικονομικών τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο ψήφισα θετικά στον προϋπολογισμό του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου