Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Οι τα φαιά φορούντες, περί ηθικής λαλούντες

Επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά κρίση εμπιστοσύνης στις σχέσεις του πολίτη με τους θεσμούς και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.
Επειδή η κατάχρηση εξουσίας και οι μυστικές συνδιαλλαγές εξακολουθούν να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα στην χώρα μας.
Επειδή ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ επιλέγει να δίνει τις απαντήσεις στον έλεγχο της διάθεσης των χρημάτων των δημοτών, μέσω «οικείων του blogs» και όχι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ως οφείλει.
Έχω λοιπόν να αναφέρω τα παρακάτω:

  1. Στον προϋπολογισμό του ΔΗΠΠΑΚΥΘ τα 100.000 που αφορούν τα «Λοιπά έξοδα» αποτελούν το 15% του συνολικού προϋπολογισμού και δεν νοείται να συντάσσονται προϋπολογισμοί με τέτοιες μεθόδους.
  2. Στον προϋπολογισμό του ΔΗΠΠΑΚΥΘ δεν τηρήθηκε η αρχή της ακρίβειας το 2013, όπως ακριβώς συνέβη και στον προϋπολογισμό του 2012. Για παράδειγμα σε κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις ή στα έξοδα μεταφοράς αγαθών ή προσώπων υπάρχει ξεχωριστός κωδικός που δεν είναι ενημερωμένος και προφανώς αυτές οι δαπάνες (κακώς) περάστηκαν στα «λοιπά έξοδα».
  3. Στον προϋπολογισμό του ΔΗΠΠΑΚΥΘ περιλαμβάνει δαπάνες για δημοσιεύσεις της τάξεως των 2.600 ευρώ και παράλληλα υπάρχουν κωδικοί για δαπάνες δημοσιεύσεων, που είναι ήδη ενημερωμένοι (πχ 02.10.646).
  4. Στον προϋπολογισμό του ΔΗΠΠΑΚΥΘ περιλαμβάνονται έξοδα που δεν αντιστοιχούν στους σκοπούς της επιχείρησης, όπως περιγράφονται στο καταστατικό της. Για παράδειγμα τα «100 ευρώ για πρόγραμμα ενημέρωσης για θέματα υγείας» και τα «200 ευρώ για αλληλοβοήθεια σε ευπαθείς ομάδες» είναι έργο της αντιδημαρχίας Κοινωνικής πολιτικής.
  5. Ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ ανέφερε ότι υπάρχει διαφάνεια, επειδή τα πάντα αναρτώνται στην διαύγεια. Ας μας εξηγήσει λοιπόν για ποιο λόγο έκανε τόσες πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις, με ποια κριτήρια τις έκανε, και με ποιο τρόπο διασφάλισε την διαφάνεια στην διαχείριση των χρημάτων των δημοτών. 
  6. Ο πρόεδρος δεν τηρεί την αρχή της ειλικρίνειας και προσπαθεί να μας κοροϊδέψει όλους και εντός και εκτός Δημοτικού Συμβούλιου. Στο δημοσιευμένο πρόγραμμα συγκεκριμένης ιδιωτικής σχολής χορού φαίνεται ότι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη λειτουργεί τμήμα zumba στο κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου στην οδό Ανθέων στην Περαία. Η ερώτηση που έθεσα στον κο Τσακμάκα μέσα στο ΔΣ, ήταν αν λειτουργεί τμήμα zumba σε δημοτικό χώρο, την ώρα που όλα τα τμήματα του μαζικού αθλητισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ έχουν σταματήσει. Ο κος Τσακμάκας έκανε τον ανήξερο, την ώρα μάλιστα που στο κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου ξεκινούσε το τμήμα της zumba. Ο κος Τσακμάκας συνεχίζει να κάνει τον ανήξερο γράφοντας στο συγκεκριμένο blog «Ίσως να μπέρδεψε (ο κος Στεφανίδης) την Ζουμπα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ με κάποια άλλη ιδιωτική σχολή, αλλά και αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να εκστομίζονται τέτοιες ανακρίβειες στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετατρέποντας το σε κακής ποιότητας μεσημεριανή εκπομπή». Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του κου Τσακμάκα ο οποίος φέρεται να είναι πρόεδρος της επιχείρησης που προσφέρει αθλητικές υπηρεσίες στους δημότες μας, δεν γνωρίζει ότι η διοίκηση του Δήμου παραχώρησε σε συγκεκριμένο επιχειρηματία το γυμναστήριο στο οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα τμήμα Zumba, την ώρα μάλιστα που σε κανένα άλλο δημοτικό χώρο δεν λειτουργεί τίποτα. 
Κε Τσακμάκα
Ακολουθείτε μονοπάτια τα οποία όταν ήσασταν αντιπολίτευση τα κατηγορούσατε. Η ηθικολογία σας και η οξύτητα της επίθεσής σας προφανώς δείχνει ότι έχετε «λερωμένη τη φωλιά σας». Να είστε σίγουρος ότι ξέρω πολύ καλά να διαβάζω και να ενημερώνομαι. Ξέρω πολύ καλά τι λέω και τι κάνω.
Εσείς άραγε ξέρετε ή μας «δουλεύετε»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου