Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

"Θερμαϊκός για λίγους"


Λιόλιος Αριστείδης
Με κοινή γραπτή δήλωσή τους οι κκ Φερβελή Αλεξάνδρα και Λιόλιος Αριστείδης ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του κου Αλεξανδρή, κατηγορώντας τον κο Αλεξανδρή ότι διοικεί με μια μικρή "κλίκα" που παραγκωνίζουν τους μη ημετέρους, μετατρέποντας την παράταξη "Θερμαϊκός για Όλους" σε παράταξη "Θερμαϊκός για λίγους". Μίλησαν για αδιαφορία της διοίκησης που φαίνεται από  την γενική κατακραυγή των δημοτών. Προέτρεψαν μάλιστα τον δήμαρχο να προβληματιστεί πριν είναι αργά (για τον τόπο). 
Φερβελή Αλεξάνδρα
Ο δήμαρχος που έχασε πλέον την πλειοψηφία μέσα στο ΔΣ, έχασε και την ψυχραιμία του και άρχισε να κατηγορά τους δύο παραιτηθέντες και μάλιστα την κα Φερβελή, κάτι το οποίο εξόργισε πολλούς δημοτικούς συμβούλους που πήραν τον λόγο και στήριξαν τους συμπαθείς και αξιοπρεπείς δημοτικούς συμβούλους.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε, κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, κυρίες και κύριοι
Πριν από 2,5 περίπου χρόνια αποφασίσαμε να κατεβούμε στις δημοτικές εκλογές για να προσφέρουμε στον Δήμο μας, με το μεράκι μας, τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας από προηγούμενες διοικήσεις. Συνταχθήκαμε με την παράταξη που οργάνωσε ο κος Αλεξανδρής γιατί πιστέψαμε ότι όλοι μαζί με επικεφαλής τον κο Αλεξανδρή θα μπορέσουμε να πετύχουμε την ανάπτυξη του νέου Δήμου μας. 
Μέχρι σήμερα οι υπογράφοντες, προσπαθήσαμε να προσφέρουμε από οποιαδήποτε θέση και να βοηθήσουμε την επίτευξη των στόχων που θέσαμε προεκλογικά. Φυσικά ότι προσφέραμε, το προσφέραμε χωρίς χρήματα, προς απογοήτευση κάποιων.
Δυστυχώς όμως κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα διοίκησής του κου Αλεξανδρή διαπιστώσαμε ότι:
  1. Τίποτε δεν λειτουργεί συλλογικά. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από μια πολύ μικρή ομάδα.
  2. Δεν κάναμε τίποτε απολύτως για την καθημερινότητα των δημοτών, με το πρόσχημα είτε ότι «δεν έχουμε χρήματα», είτε ότι «δεν έχουμε πετρέλαιο κίνησης». Η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι ελλιπής και η αποκατάσταση των ζημιών των δρόμων πλημμελής. Τα πάρκα και οι παιδικές χαρές εγκαταλείφτηκαν τελείως και έγιναν χώροι συνάθροισης ναρκομανών και κακοποιών στοιχείων. Ο κόσμος από οποιοδήποτε δημοτικό διαμέρισμα, ακόμα και άνθρωποι που στήριξαν σθεναρά την παράταξη μας, μας κακολογούν καθημερινά για την αδιαφορία μας. Αυτό που δεν αντιλήφτηκαν κάποιοι, είναι ότι με λίγα χρήματα, με εθελοντισμό, με όραμα και αγάπη για τον τόπο μας, μπορούν να γίνουν θαύματα, αρκεί η διοίκηση να είναι κοντά στους πολίτες του Δήμου μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό στην Μηχανιώνα, στον τόπο που κατοικούμε, όπου με πρωτοβουλία καταστηματαρχών και κατοίκων, με ελάχιστα χρήματα, που έβαλαν οι ίδιοι, και με προσωπική εργασία, καθαρίστηκε, ευπρεπίστηκε και δόθηκε προς χρήση η κεντρική πλατεία. 
  3. Δεν κάναμε απολύτως τίποτα για την ανάπτυξη, αλλά ούτε θέσαμε τις βάσεις γι’ αυτήν.
  4. Δεν αξιοποιήθηκαν όλοι οι δημοτικοί και οι τοπικοί σύμβουλοι, αλλά ούτε και αυτοί που στήριξαν την παράταξη και δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Οι ίδιοι και οι ίδιοι ανακυκλώνονται στις διάφορες θέσεις διοίκησης, λες και είναι όλοι τους επιτυχημένοι. Άραγε γιατί; Κάποιοι παραγκωνίζονται συνήθως με χλευασμό, όταν έχουν διαφορετική άποψη. Παραγκωνίζονται με διάφορα προσχήματα, όπως για παράδειγμα ότι δεν γνωρίζουν γράμματα, ή ότι ονειροπολούν ή ότι έχουν αναχρονιστικές αντιλήψεις ή ότι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την διοίκηση γιατί εργάζονται. Τέτοιους χαρακτηρισμούς αντιμετωπίσαμε από κάποιους εδώ και 2,5 χρόνια. Φαίνεται ότι διοίκηση μπορούν να ασκούν μόνο άνεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι και κάτοχοι διδακτορικών. 
Όχι κε Δήμαρχε το να προσφέρει κάποιος δεν είναι απαραίτητο να κατέχει θέση αντιδημάρχου ή προέδρου. Κάποιοι άνθρωποι δεν πωλούν το ήθος τους και την αξιοπρέπειά τους, για χρήματα ή για δόξα. Μπορούν να προσφέρουν αρκεί να υπάρχει πνεύμα συλλογικότητας και σύμπνοιας μέσα στην ομάδα διοίκησης. Πρέπει να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που κυκλοφορούν μέσα στον κόσμο, που αφουγκράζονται τα προβλήματα τους και έχουν φαντασία και διαφορετικές ιδέες. Άνθρωποι που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και όχι να δημιουργούν προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο που μέχρι χθες, απομακρύνθηκαν από κοντά σας, τρεις (3) αξιόλογοι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε γιατί είχαν διαφορετικές απόψεις, είτε για άλλους λόγους. Ίσως γιατί είχαν περισσότερο φιλότιμο από εσάς, ίσως γιατί δεν άντεξαν στην κατακραυγή των συμπολιτών μας και δεν ήθελαν να είναι συνυπεύθυνοι με τις δικές σας επιλογές και αποφάσεις. Ίσως γιατί δεν μπήκατε καν στον κόπο να καταλάβετε τι ήθελαν να σας πουν.
Για όλους αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, αποφασίσαμε μετά από πολύ σκέψη και προβληματισμό, να ανεξαρτητοποιηθούμε από την παράταξη «Θερμαϊκός για Όλους», γιατί ίσως θα έπρεπε να λέγεται «Θερμαϊκός για λίγους». Επιλέξαμε να ανεξαρτητοποιηθούμε και όχι να παραιτηθούμε, όπως θα ήθελαν κάποιοι, γιατί δεν «καταθέτουμε τα όπλα» και πιστεύουμε ότι από την θέση αυτή θα είμαστε πιο χρήσιμοι στους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας ψήφισαν, για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά τους και όχι τα δικά μας. 
Τέλος οι απομακρυθέντες από κοντά σας θέλουν να σας τονίσουν ότι από σήμερα έγιναν πέντε (5). 
Προβληματιστείτε έστω και τώρα πριν είναι αργά.

Με εκτίμηση

Λιόλιος Αριστείδης Φερβελή Αλεξάνδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου