Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας;

Καθημερινά ακούμε για δεκάδες αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που είτε εμπεριέχονται σε λίστες εισαγγελέων για παράνομο πλουτισμό, είτε τους καταλογίζονται ευθύνες από διάφορους επιθεωρητές για κακοδιοίκηση. Πολλοί αιρετοί έχουν πάει ήδη φυλακή.
Η τοπική αυτοδιοίκηση που εκπροσωπήθηκε από συγκεκριμένους αιρετούς κατηγορείται για διαφθορά, η οποία συνέβαλε στην εκδήλωση της οικονομικής κρίσης που ζούμε σήμερα. Όμως το χειρότερο κακό που έκανε η διαφθορά είναι ότι απομάκρυνε τους νέους μας από την πολιτική. Τους αποθάρρυνε από το να ονειρεύονται και να κάνουν σχέδια για την ίδια τους την ζωή. Οι περισσότεροι νέοι σήμερα δεν έχουν ζωντάνια και φρεσκάδα και είναι απελπισμένοι, φοβισμένοι και οργισμένοι. Πολλοί δυστυχώς αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη.
Σε περίπου 10 βδομάδες θα έχουμε ξανά δημοτικές εκλογές στον δήμο μας και το πολιτικό τοπίο έχει σχεδόν διαμορφωθεί.  Οι επαγγελματίες πολιτικοί έχουν πάρει πλέον θέση μάχης και με τους γνωστούς ανέντιμους τρόπους επιδιώκουν να επανεκλεγούν. Οι «παρατρεχάμενοι» τους παρ’ όλο που γνωρίζουν πολύ καλά ποιον επικεφαλής υποστηρίζουν, προσποιούνται και περιμένουν το «βόλεμα», όταν - και αν - κερδίσουν τις εκλογές.
Πριν από 2-3 μήνες κάποιοι από εμάς που δεν ανεχόμαστε αυτήν την αλητεία, αποφασίσαμε να κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια για να περισώσουμε ότι μπορεί να περισωθεί. Αποφασίσαμε να αμυνθούμε απέναντι στα κομματόσκυλα, στους διαπλεκόμενους και στους τυχοδιώκτες. Αποφασίσαμε να δώσουμε μάχη για να μπορέσουμε κάποια στιγμή όλοι μας, να ονειρευτούμε ξανά.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα η προσπάθειά μας βρήκε συμπαραστάτες από αξιόλογους, ικανούς, νέους και άφθαρτους ανθρώπους και φτιάξαμε μια νέα δημοτική παράταξη την «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ». Καθημερινά οργανωνόμαστε, πολλαπλασιαζόμαστε και διεκδικούμε την εμπιστοσύνη όλων των σκεπτόμενων δημοτών. Αυτών που δεν πωλούν την ψήφο τους, αλλά την θεωρούν προσφορά στην κοινωνία.
Φίλες και φίλοι συνδημότες
Σας καλώ να συμμετέχετε στα κοινά γιατί αποτελεί ανάγκη για τον τόπο, αλλά και υποχρέωσή σας. Μην είστε απαθείς με την δικαιολογία της όποιας επαγγελματικής ή άλλης σταδιοδρομίας. Η πολιτική δεν είναι βρώμικη, αλλά την κάνουν βρώμικη οι επαγγελματίες πολιτικοί, που αν τους αφήσουμε για μια ακόμα φορά να κουμαντάρουν την τύχη μας, τότε δεν θα είμαστε απλά συνυπεύθυνοι, αλλά συνεργοί στην καταστροφή μας.
Σας καλώ να υπερασπιστείτε με αξιοπρέπεια και σεβασμό το κοινωνικό συμφέρον. Μην απορρίπτετε άκριτα την οποιαδήποτε προσπάθεια. Αναρωτηθείτε αν υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από κάθε υποψηφιότητα. Αναρωτηθείτε αν ο κάθε υποψήφιος που θέλει να διοικήσει τον τόπο μας, μπορεί να διοικεί την οικογένειά του, αν έχει νοικοκυρεμένο το σπίτι του και αν νοιάζεται πραγματικά για τους κοινόχρηστους χώρους έξω από το σπίτι του. Αναρωτηθείτε σε περίπτωση που έχει δοκιμαστεί στην διοίκηση αν αυτή ήταν χρηστή και αποτελεσματική ή αν λειτούργησε για την «πάρτι» του. Αναρωτηθείτε αν με την πολιτική του συνέβαλε στην ανάπτυξη του τόπου μας, αν δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, αν αξιοποίησε την δημοτική περιουσία, αν υλοποίησε το προεκλογικό του πρόγραμμα, αν λειτούργησε με το ψέμα ή την αλήθεια, κλπ.  
Αναρωτηθείτε σε ποιον θα εμπιστευτείτε το αύριο των παιδιών μας.
Με εκτίμηση
Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου