Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Δημοτική Φιλανθρωπική Εταιρία "το Πτωχοκομείον Α.Ε."

Για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό για να σχολιάσω τις προγραμματικές δηλώσεις ενός αντιπάλου μου. Και αυτό γιατί δεν μπορώ να βλέπω κάποιους να κοροϊδεύουν τους δημότες.

Ο κος Μαυρομάτης λοιπόν ανέφερε θα αυξήσει τον προϋπολογισμό για την κοινωνική πολιτική κατά 5.000% και ταυτόχρονα θα μειώσει τα Δημοτικά τέλη, θα απαλλάξει την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κλπ. Δεν μας λέει όμως πως θα κάνει όλα αυτά σ’ έναν υπερχρεωμένο δήμο που δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους δημοτικούς του υπαλλήλους. 
Μας είπε ψέματα ότι θα στελεχώσει τα ιατρεία του ΕΣΥ, αφού ο δήμος δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στο ΕΣΥ. Εκτός αν προβεί σε κάποιο ψήφισμα διαμαρτυρίας - που έτσι και αλλιώς κάναμε αρκετά την 4ετία 2011 - 2014 . 
Μας είπε ψέματα ότι θα φτιάξει νέους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, αφού στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 δεν προβλέπεται η χρηματοδότησή τους.  
Μας είπε ότι θα φτιάξει διάφορα "ψηφοθηρικά μαγαζάκια" με την ονομασία «κοινωνικά», πχ φαρμακείο, φροντιστήριο, κλπ,  τα περισσότερα από τα οποία, ήδη υπάρχουν και λειτουργούν. Ο όρος "ψηφοθηρικά μαγαζάκια" δεν είναι τυχαίος αφού το κοινωνικό Παντοπωλείο επί θητείας του, επέλεγε δικαιούχους με κριτήρια τους ψήφους και όχι το εισόδημα. 
Όλα αυτά τα μαγαζάκια, αλλά κυρίως τα συσσίτια και τα υπνωτήρια είναι ντροπή να λειτουργούν. Η κατάντια των καταστροφικών επιλογών της εκάστοτε διοίκησης (κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης), θα πρέπει όντως να αντιστραφεί, ακολουθώντας όμως αντίστροφη πολιτική, από αυτές που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα..
Η μόνη λύση για να μην έχουμε τέτοια "φιλανθρωπικά μαγαζάκια" είναι η ανάπτυξη του δήμου μας. Ένας δήμος που έχει τεράστιες, αλλά ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε πλούτο για να κάνουμε κοινωνική πολιτική. Οι φανφάρες ότι θα δώσουμε τόσα χρήματα γι’ αυτό το σκοπό και άλλα τόσα για τον άλλον, εμένα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα. Και ποτέ δεν θα έμπαινα σε ένα τέτοιο πλειοδοτικό διαγωνισμό ως υποψήφιος δήμαρχος. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να μας αποδείξει, που και πως θα βρει τα χρήματα. Και μάλιστα αν ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε διοίκηση στο παρελθόν θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα, αλλά έσπρωξε τον δήμο σε χρεωκοπία.
Οφείλουμε να αντισταθούμε σε καθετί που έρχεται να εκμεταλλευτεί τη φτώχεια μας, την ανέχεια μας, την ανάγκη μας, το μέλλον μας. Η προσωπικότητα μας δεν ξεπουλιέται και ποτέ δεν θα μας σώσει μια φιλανθρωπία ή ένα πιάτο φαΐ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου