Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μεθοδεύσεις Επιρροής - Ανάκτησης Κύρους και Εμπιστοσύνης των Πολιτικών ‘’Γερακιών’’ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ήρθε ο χρόνος  που οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν τους δημοτικούς άρχοντες του τόπου τους και όλα τα ΄΄επιτελεία’’  των τοπικών παρατάξεων ανά τη χώρα άρχισαν ήδη να καταστρώνουν τα σχέδια τους προς κατάληψη ή ανακατάληψη των ινίων  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τους.

Η Κεντρική Εξουσία για μια ακόμα φορά εμπλέκεται  με την κομματική της παρουσία  και σε αυτές τις εκλογές μη αφήνοντας περιθώρια στην  τοπική κοινωνία να αναδείξει νέα πρόσωπα , έντιμα , χωρίς ιδιοτέλεια, με γνώμονα την  ανάπτυξη και ευημερία της τοπικής κοινωνίας για όλους τους πολίτες χωρίς πολιτικές διακρίσεις  για καμία πολιτική παράταξη.
Τα κόμματα πυρετωδώς  εργάζονται για την ανάδειξη ‘’ικανών’’, πάντα κατά την άποψή τους,  υποψηφίων ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν  μέσα στην τοπική κοινωνία την επιρροή τους για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Συνεπώς στην ουσία δεν ενδιαφέρονται για την ευημερία του τόπου αλλά για την αναρρίχησή  τους στην εξουσία με κάθε μέσο που ‘’πέφτει’’ στα χέρια τους.  Η τακτική αυτή είναι παλαιά και πάντα επίκαιρη σε δημοτικές εκλογές αφού υπάρχουν πολίτες που το δέχονται  και το υπερασπίζονται ως φυσιολογικό φαινόμενο . Αυτό σημαίνει ότι:

  • ή το κόμμα δίνει εντολή στην τοπική του οργάνωση για τη συγκρότηση τοπικού ψηφοδελτίου αφήνοντας στη δική τους επιλογή την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου ή και με την εκ των προτέρων υπόδειξη του υποψηφίου του, που αυτό κυρίως το βλέπουμε στους μεγάλους Δήμους της χώρας.
  • ή μεταξύ μας υπάρχουν φιλόδοξοι κομματικοί παράγοντες της πολιτικής σκακιέρας και αφουγκραζόμενοι ότι από μόνοι τους δεν είναι σε θέση να επιτύχουν την αρπαγή του θώκου του δημοτικού άρχοντα έρχονται σε συμφωνία  με την κομματική μηχανή, ώστε να επηρεάσουν τον δημότη να ψηφίσει με κομματικά και όχι με τοπικά κριτήρια ,

Τα παραπάνω όμως έχουν ως αποτέλεσμα οι Δημότες  να εγκλωβιστούν σε ένα παιχνίδι της κομματικής Κεντρικής εξουσίας το οποίο  αν και αποδεδειγμένα μας καταστρέφει σαν άτομα και σαν χώρα δεκαετίες τώρα με τα απεχθή  αποτελέσματα του να είναι ορατά σε όλους μας, αυτό δεν παύει να διαιωνίζεται . Διερωτάται κάποιος μα θα ενεργήσουν για το καλό του τόπου , θα είναι στη διάθεση όλων των δημοτών γιατί δεν  στηρίζετε την προσπάθειά τους;  Η απάντηση ενός ιδεολόγου δημότη οπαδού κάποιου κόμματος είναι απλή: δουλεύουν για την προβολή τους και ανήκω σε άλλο πολιτικό χώρο και  δεν ασπάζομαι τις πολιτικές τους ιδέες , γιατί να τους ενισχύσω πολιτικά έστω και πλασματικά;
Υπάρχουν όμως και άτομα  που έχουν ως επάγγελμα το να είναι δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι, πως αυτοί  θα σταθούν μέσα σε αυτό το περιβάλλον της κομματικοποίησης; Και εδώ η απάντηση είναι απλή, αφ ενός  μεν επενδύουν πάνω στον ισχυρότερο κομματικό συνδυασμό, αφ ετέρου δε, στη συντριπτική τους  πλειοψηφία  τα άτομα αυτά  αυτοπροβάλλονται στην τοπική κοινωνία με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσον και σε κάθε ευκαιρία. Προβάλλουν συγκρίσεις μεταξύ τους ,προσπερνώντας  τα νέα πρόσωπα, και θέτουν διλλήματα στους δημότες  όπως : ‘’ή εγώ ή αυτός που είχατε μέχρι σήμερα και απέτυχε’’, δηλαδή ‘’το μη χείρον βέλτιστο’’. Επενδύουν με το ξεχωριστό δικό τους τρόπο πάνω σε μεγάλες οικογένειες και σε επαγγελματικές τάξεις με υποσχέσεις και όχι μόνο . Έτσι λοιπόν εξαγοράζουν συνειδήσεις και ανθρώπους που στη σημερινή κατάσταση της κρίσης και της ανεργίας για αυτούς είναι πανεύκολο . Διερωτάται κάποιος, αν αυτοί οι άνθρωποι ανέβουν στην εξουσία του Δήμου τι θα κάνουν ή ποιος θα είναι ο στόχος τους; Και εδώ η απάντηση είναι απλή θα κοιτάξουν πως θα ξαναπάρουν την εξουσία του Δήμου και στις επόμενες  και στις μεθεπόμενες εκλογές  , οπότε κατά τη διάρκεια της θητείας τους θα κάνουν νόμιμες / ημινόμιμες μεθοδεύσεις , όπου θα τους επιτρέπεται  και σε όλο το φάσμα  των  δραστηριοτήτων του Δήμου , ικανοποιώντας κατ αρχήν αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στην τοπική κοινωνία , τους στενούς συνεργάτες  τους και εν συνεχεία τους λοιπούς δημότες που αναζητούν μια ελπίδα,  κάτι καλύτερο για αυτούς και στις οικογένειές τους.
 Εν κατακλείδι, αγαπητή Συμπολίτισσα και Συμπολίτη χρειάζεται επίπονος αγώνας , τόλμη , θάρρος  και πεντακάθαρο μυαλό για να μπορέσεις  να περιθωριοποιήσεις τα             ‘’ γεράκια’’ της τοπικής αυτοδιοίκησης, να πεις ότι το συμφέρον του τόπου  δεν είναι οι κατ επάγγελμα δήμαρχοι -  δημαγωγοί , δεν είναι τα κόμματα, δεν είναι οι πολιτικοί διάττοντες ή όχι αστέρες, αλλά οι έντιμες συμπολίτισσες και συμπολίτες  που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  στην τοπική αυτοδιοίκηση ανιδιοτελώς και χωρίς κομματικές ταμπέλες και διακρίσεις οι οποίες το μόνο που προσφέρουν είναι η διχόνοια και  η μικροπρέπεια  , που δεν έχουν πελατειακές σχέσεις, που δεν  υπόσχονται ρουσφέτια , συνδιαλλαγές  και ανεφάρμοστα έργα, που η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα και προσφορά.
 

Βασίλειος Χαλκιάς
Υποστράτηγος ε.α. 
Μηχανικός Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου