Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Προφητείες

Ο κος Καριώτης στην εφημερίδα "ΘερμαϊκόςΝΕΤ" τον Ιουλίου 2013 έγραψε ένα προφητικό άρθρο με τίτλο "ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ! ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ". Στο άρθρο αυτό αφού κάνει κριτική στον δήμαρχο κο Αλεξανδρή συμπληρώνει:
Και όλοι εμείς οι ασχολούμενοι με το σαράκι των κοινών έχουμε βγάλει τα εσώψυχα μας, στην δημόσια κριτική. "Δειλοί Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα". . . όμως μας τελείωσαν τα θαύματα......
Η μόνη λύση είναι το ξήλωμα αυτής της νοοτροπίας, αυτής της στημένης λογικής, ενός γερασμένου γραφειοκρατικού κράτους που μας κρατεί δέσμιους και μας επιβάλει να βαδίζουμε σ' ένα μοντέλο δημάρχων, που θα εναλλάσσονται στην εξουσία, και τους οποίους εμείς θα ξαναβρίζουμε και συνάμα θα τους ξαναψηφίζουμε.
Ένα σύστημα πασαρέλα........ που οι υποψήφιοι των δημοτικών σχημάτων θα κάνουν κάθε τετραετία μεταγραφές, όπως στο ποδόσφαιρο.
Θα ξαναζήσουμε σκηνές απείρου κάλους, με τα ίδια πρόσωπα για την δημαρχία που προετοιμάζουν από τώρα στον στενό εξαρτημένο κύκλο τους, με κολαούζους τους βολεμένους. Και ποια τελικά η ελπίδα σ' αυτόν τον τόπο; 
Ν’αλλάξουμε μόνο ηγεσία;
Να φύγει ο Γιάννης και να ξανάρθει ο Γιάννης;
Να φύγει ο Κώστας και να ξανάλθει ο Κώστας;
Η τράπουλα είναι σημαδεμένη και το αποτέλεσμα του αγώνα γνωστό.
Όμως οι πολίτες ζητάνε κάτι το φρέσκο όχι μόνο από μεριάς υποψηφίου, αλλά ενός σχήματος που θα περιλαμβάνει νέα πρόσωπα και όχι τις γερασμένες φάτσες που επί χρόνια σας ταλαιπωρήσανε και θα σας ταλαιπωρούνε κολλημένοι στους κανόνες αυτού του συστήματος.
Μυρίζουμε κύριοι ναφθαλίνη, δώσαμε ότι ήταν να δώσουμε.
Ο δήμος Θερμαϊκού ζητάει κάτι σύγχρονο και φρέσκο που θα ξεκολλήσει από αυτό το σύστημα που τον συντηρούν έντεχνα.

1 σχόλιο:

  1. Mε Δημάρχους που δεν γνωρίζουν πως διοικείται μια μεγάλη επιχείρηση ο τόπος μας δεν έχει μέλλον.Χρειάζονται αλλου είδους άνθρωποι σπουδαγμένοι στην διοίκηση επιχείρησης εμπειροι οι οποίοι υπάρχουν αλλά δεν ασχολούνται.Αυτούς πρέπει να πλησιάσετε και να τους ξυπνήσετε γιατί αλλοιώς θα αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλοιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή