Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Tο ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο . . . το σύστημα

Στην πατρίδα μας το πολιτικό σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό φθαρμένο. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υπάρχει έντονα η αίσθηση της  αλληλοκάλυψης συναλλαγών και των συμψηφισμών. Είναι εντυπωσιακό που τόσα χρόνια κάποιοι έχουν πιάσει τις καρέκλες και δεν λένε να τις αφήσουν. Αυτοί οι ίδιοι σε κάθε εκλογή συνεργάζονται γιατί τους ενώνει το έντονο πάθος για την εξουσία και την μοιράζονται, αλλάζοντας πόστα μεταξύ τους. Αυτό γίνεται παραπλανώντας τους πολίτες και προσφέροντας τους τα ίδια και τα ίδια αδιέξοδα.
Μήπως το ίδιο φαινόμενο  συμβαίνει και στον Δήμο μας;

Προχθές ο κος Κουζινόπουλος υποψήφιος δήμαρχος της Συμπολιτείας έγραψε στο blog του ότι οι κκ Τσαμασλής και Μαυρομάτης λειτουργούν «ως συνεργάτες», παρά ως πολιτικοί αντίπαλοι. Από την μια κος Μαυρομάτης δεν ασχολείται καθόλου με τα μαγικά του κου Τσαμασλή για τις «Θερμαϊκές Ριβιέρες», «για δωρεάν διανομή ενέργειας από τα κοιτάσματα της Επανομής», κλπ και από την άλλη ο κος Τσαμασλής δεν αναφέρει τίποτα για την καταστροφική οκταετία του κου Μαυρομάτη ως δημάρχου στην Μηχανιώνα.
Προσωπικά θεωρώ ότι και οι δύο έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως την άκρατη υποσχεσιολογία και την καυχησιολογία. Και σ’ αυτά ανταγωνίζονται έντονα και είναι ειλικρινά, αχτύπητοι.
Πάντως δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία της ομάδας του κου Αλεξανδρή με έντεχνο τρόπο ενσωματώθηκε στον κο Τσαμασλή. Το δεξί χέρι του κου Αλεξανδρή και γενικός γραμματέας του Δήμου κος Κεραμιδάκης κατάφερε μεθοδικά και τους "έπεισε" να μπουν στο «μαντρί» - όπως λέει και ένα εξέχον στέλεχος της Επανομής. Θεωρώ ότι όλα αυτά έγιναν με τις ευλογίες του απερχόμενου δημάρχου, προφανώς παίρνοντας κάποιες υποσχέσεις.
Όπως και να έχει οι πολίτες θα αποφανθούν. Αν θεωρούν ότι η πολιτική είναι παιχνίδι τότε ας στηρίξουν τους ανθρώπους που εκπροσωπούν την ιδεολογία "το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο  . . . το σύστημα". Αν πάλι ενδιαφέρονται για το μέλλον τους, τότε δεν θα στηρίξουν το χρεωκοπημένο παρελθόν, αλλά την ελπίδα για το αύριο. 
Στεφανίδης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου